Jalotuksen ompeluverstaan torstaipajat syksyllä 2018 – osallistu yhteen, useampaan tai vaikka jokaiseen

Jalotus Upcycling kollektiivin ompelijataiturit jakavat osaamistaan järjestämällä sarjan kiinnostavia vaatteiden korjaus- ja huoltopajoja syyskauden 2018 aikana.

Pajoissa opetetaan korjaamaan ja uudelleen muokkaamaan vaatteita niin, että jouluun mennessä osallistuja hallitsee vaatteiden korjauksen perusteet ja pystyy uudistamaan vaateaarteitaan käyttökelpoisiksi – tai jopa uniikeiksi yksilöiksi. Ompelupajojen aiheet vaihtelevat farkkujen korjaamisesta vaatteiden koon muuttamiseen ja vetoketjun vaihtamisesta tekstiilien muokkaamiseen uudeksi tuotteeksi. Pajojen tarkemmat kuvaukset ovat sivun alaosassa.

Ompelupajat vetää upcycling-pioneeri Paula Malleus yhdessä Jalotuksen ompeluohjaaja Pia Leikaksen kanssa. Malleus on tunnettu mm. ekologisesta MEM by Paula Malleus –mallistostaan, kierrätysmateriaaleista valmistetuista linnanpuvuistaan ja maan kuumimmille artisteille mittatilauksena valmistamistaan esiintymisasuista. Inspiroivat luennot pitää kierrätysmuodin ja tee-se-itsemuodin ykkösnimi trashionista Outi Les Pyy.

Näiden ompelupajojen lisäksi Jalotuksen ompeluverstaassa on ohjaaja paikalla asiakkaiden omissa ompeluprojekteissa auttamassa tiistaisin klo 12.00-16.00, torstaisin klo 14.00-20.00 (pl. oheiset paja-ajankohdat) ja lauantaisin 10.00-16.00. Koneet ovat omatoimikäytössä keskiviikkoisin ja perjantaisin klo 14.00-20.00.

OSALLISTUMINEN

Voit valita, osallistutko yhteen sinua eniten kiinnostavaan pajaan, valitsetko sarjasta neljä vapaavalintaista pajaa vai osallistutko vaihtoehtoisesti kaikkiin seitsemään pajaan. Kaiken kruunuksi voit ilmoittautua trashionista Outi Pyyn vaatehuoltoluennolle maksutta.

HINNASTO:

  • 1kpl 20€ (yksittäisen pajan hinta)
  • 4kpl vapaavalintaisia pajoja -paketti 60€ (paketin ostamalla saat yhden pajan veloituksetta)
  • kaikki pajat –paketti, pajoja on 7kpl, 100€ (paketin ostamalla saat kaksi pajaa veloituksetta)
  • Vaatehuolto- ja kierrätysluento maksuton

ILMOITTAUTUMINEN: Ilmoittaudu sitovasti täyttämällä tämä lomake: https://goo.gl/forms/FzFZGr3l1Bt2HFCE3

LISÄTIEDOT: pia.leikas@remake.fi

 

OMPELUPAJOJEN JA LUENTOJEN KUVAUKSET

20.9. Farkunpaikkuupaja

Onko kaapissa lempparifarkut, joissa on reikä? Meneekö farkut aina rikki samasta kohtaa? Ota farkkusi mukaan ja tule paikkaamaan ne meidän kanssamme Jalotukseen. Voimme taata, että tämän pajan jälkeen sormi ei mene enää suuhun farkkujen rikkoutuessa. Pajan käytyäsi paikkaat farkut kuin vanha tekijä.

Päivämäärä: 20.9.2018, hinta: 20€
Osallistujamäärämaksimi: 20 hlö
Pajan kesto: klo 17.00-21.00 / 4h
Materiaali: Omat paikattavat farkut mukaan. Paikkuumateriaalit kuuluvat hintaan.
Sisältö: 30min alustus aiheesta ja ohjattu työskentely

 

29.9. Vaateenhuolto- ja kierrätysluennot (huom. lauantai)

Maankuulu trashionista ja vaatehuollon ammattilainen Outi Pyy pitää Jalotukselle kaksi vaatteenhuoltoon ja kierrätykseen keskittyvää luentoa. Luennoille on vapaa pääsy, mutta varaa paikkasi ilmoittautumalla.

Päivämäärä: LAUANTAI 29.9.2018, hinta: maksuton
Osallistujamäärämaksimi: 50 ihmistä / luento

Vaatteenhuoltoluento klo 14.00 -15.00
Vaatteidenkierrätysluento klo 17.00-18.00

4.10. Farkkujen lyhennys- ja vetoketjunvaihtopaja

Jummijammi farkut ovat ehjät, mutta vetskari on rikki? Ja miten on mahdollista, että housun puntit ovat aina liian pitkät, kun vyötärön leveys on sopiva? Ei hätää – osaava Jalotuksen ompelupajatiimi näyttää niksit ja tavat päästä näistä ongelmista eroon. Tule mukaan torstainpajaan ja opi miten farkkujen vetska vaihdetaan, ja miten puntit lyhenevät ilman neulaa silmässä.

Päivämäärä: 4.10.2018, hinta: 20€
Pajan kesto: klo 17.00 – 21.00 / 4h
Osallistujamäärämaksimi: 20 hlö
Materiaali: Ota omat korjattavat farkut mukaan ja mielellään myös oma vetoketju – paikan on päällä epämääräinen sarja vetoketjuja.

Sisältö: 30min alustus aiheesta ja ohjattu työskentely

18.10. Vaatteen pienentämisen ABC

Ottaako päähän, etteivät kurvit näy mekon alta? Jääkö housun takapuoleen kolikkoluukku tai natkuttaako tytär taas, että pillifarkkujen lahkeet ovat liian leveät? Miten ihmeessä vaatetta kannattaa pienentää? Tule mukaan Jalotuksen torstaipajaan ja opi kaikki perusteet sekä ammattilaisniksit, miten kannattaa toimia ja miten ei.

Päivämäärä: 18.10.2018, hinta: 20€
Pajan kesto: klo 17.00-21.00 / 4h
Osallistujamäärämaksimi: 20 hlö
Materiaali: Ota oma korjattava vaate mukaan. Valitse mukaan mieluiten vuoriton tuote.
Sisältö: 30min alustus aiheesta ja ohjattu työskentely

1.11. Vaatteen suurennuksen ABC

Mikä ihme saa vaatteen kutistumaan niin, ettei se mene päälle? Kaikki on korjattavissa, eikä lempivaate ole menneen talven lumia, vaikka se ei mahtuisi päälle juuri nyt. Tule Jalotuksen torstaipajalle ja annetaan lemppareille jatkoaikaa laajentamalla vaatetta järkevällä tavalla.

Päivämäärä: 1.11.2018, hinta: 20€
Pajan kesto: klo 17.00-21.00 / 4h
Osallistujamäärämaksimi: 20 hlö
Materiaali: Ota oma korjattava vaate mukaan. Valitse mukaan mieluiten vuoriton tuote.
Sisältö: 30min alustus aiheesta ja ohjattu työskentely

15.11. Takin vetoketjunvaihtopaja

Takissa ei ole mitään vikaa ja mahdollisesti sen ostosta ei edes ole pitkä aika. Toisaalta takki on Elmo-sedän entinen rakas, ja se ansaitsisi uuden käyttökierroksen – mutta tuo pirun vetska! Vetoketjunvaihto on kaikkien aikojen kammokki… vaan voiko olla mahdollista, että oppisit sen niin, että voisit vaikka naapurille kehaista, kuinka tämä homma hoituu. Tule Jalotuksen torstaipajalle ja todetaan yhdessä, ettei mikään ole mahdotonta.

Päivämäärä: 15.11.2018, hinta: 20€
Pajan kesto: klo 17.00-21.00 / 4h
Osallistujamäärämaksimi: 20 hlö
Materiaali: Ota oma korjattava takki mukaan ja mielellään myös oma vetoketju – paikan päällä on epämääräinen sarja vetoketjuja.
Sisältö: 30min alustus aiheesta ja ohjattu työskentely

29.11. Paloista paidaksi

Taas on kertynyt iso pino melkein käyttökelpoisia ja kivoja neuleita sekä kudonnaisia, jotka kuitenkin jäävät käyttämättä. Lempparibändipaita on ehkä tullut tiensä päähän, mutta ainoastaan tässä muodossaan. Tule Jalotuksen torstaipajalle luomaan vanhoista neuleista ja t-paidoista uusia ihania paitoja. Pajalla saa käyttää luovaa hulluutta ja luoda oman näköisensä luomuksen.

Päivämäärä: 29.11.2018, hinta: 20€
Pajan kesto: klo 17.00-21.00 / 4h
Osallistujamäärämaksimi: 20 hlö
Materiaali: Omia neuleita tai t-paitoja. Tarvitset vähintään neljä vanhaa paitaa yhden uuden luomiseksi. Pajalla on myös sekalainen sikermä lisämateriaalia. Sisältö: 30min alustus aiheesta ja ohjattu työskentely

13.12. Messumattopaja

Messumatto taipuu moneen ja vielä enemmän. Meiltä löytyvät mallit ja kaavat parinkymmenen erilaisen tuotteen valmistamiseen, esim. tossut, kori, kassi ja tonttupipo joulua varten. Tule ja valitse mieleisesi projekti. Voit myös luoda oman tuotteesi – kaikki on sallittua. Tervetuloa luomaan käytännöllisiä ja kivoja messumattotuotteita itsellesi tai lahjaksi Jalotuksen ompelupajalla.

Päivämäärä: 13.12.2018, hinta: 20€
Pajan kesto: klo 17.00-21.00 / 4h
Osallistujamäärämaksimi: 20 hlö
Materiaali: Messumattomateriaalin saat meiltä Jalotuksesta.
Sisältö: 30min alustus aiheesta ja ohjattu työskentely