Jalotuksen ompelimo jatkaa lempivaatteesi elämää tai antaa sille täysin uuden elämän. Voit myös tulla tekemään ohjauksessa omaa ompeluprojektiasi ompelimon aukioloaikana.

Aukiolo

Ompelimo on auki sunnuntaisin Keravan kartanon päärakennuksella klo 12-16 sekä töiden vastaanotossa sopimuksen mukaan. Kerran kuussa sunnuntaisin järjestetään myös ompelu- ja neulontakahvila.

Ompelimo

Kiertotalouskeskus Jalotuksen ompelimo sijaitsee kauniissa huoneessa kartanolla. Voit tuoda ompelimoon korjattavaksi rikkinäiset tekstiilit tai uudelleen muokkauttaa vaatteesi paremmin istuvaksi tai kokoiseksi. Ompelimo myös myy luonnonmateriaaleista valmistettujen vaatteiden ja tekstiilien hyöryllä tehtävää huoltoa sekä myöhemmin myös tekstiilien huoltoon tarvittavia välineitä ja pesuaineita.

Taitava eko-ompelijamme Pia Leikas valmistaa ompelimossa upcycling-myyntituotteita kierrätetyistä vaatteista ja hävikkimateriaaleista. Tuotteita myydään ompelimossa ja Jalotuksen verkkokaupassa (ilmoitamme, kun tuotteita on tarjolla). Pian käsissä syntyy myös ainutlaatuisia paloista paidoiksi -vaatteita. Tuo muutama käytöstä pois jäänyt vaatekappaleesi tai tekstiilitilkkusi Pialle, niin hän rakentaa niistä uuden vaatteen.

Jalotuksen ompelimossa toteutetaan kiertotaloutta. Meistä jokainen voi tehdä oman osansa tekstiiljätteen vähentämiseksi korjauttamalla ja huoltamalla käytössämme olevia vaatteita ja tekstiilejä. Uudelleen muokkaamalla tekstiilin ilme uudistuu ja sen istuvuus paranee, ja uusista raaka-aineista valmistettuja tekstiilejä tarvitsee ostaa vähemmän.

Ompelutyön hinnasto

Tuo vaatteesi näytille, niin ompelija arvio työn hinnan. Perusperiaate on, että vaatteiden muutostyöt laskutetaan tuntihinnalla, joka on 55€/h . Mikäli yhdessä vaatteessa on useampi tehtävä muutos, kokonaishinnasta vähennetään 20%. Muita esimerkkihintoja: farkkujen lahkeen lyhennys 20€, vetoketjun vaihto ulkotakkiin 50€ + vetoketju 10€, paikkaukset alkaen  10€, takin vuorenvaihto 80-150€ (ei sis. kangasta).

Ohjattu ompeluverstas

Ostettavien palvelujen lisäksi jatkamme ohjatun ompeluverstaan toimintaa. Voit tulla oman projektisi kanssa eko-ompelija Pia Leikaksen ohjaukseen. Verstasmaksulla 15€/päivä saat laitteet käyttöösi ja apua työn tekemiseen.

Ompelukurssit

Tekstiilien uuden elämän opettelua voit oppia myös Keravan Opiston ompeluun liittyvillä kursseilla: paloista paidoiksi, taidevaate, vaatteen piennys ja vaatteen suurennus.

Lisätiedot

Ompelimoon ja ompeluverstaaseen liittyviin kysymyksiin vastaa: Pia Leikas pia.leikas@gmail.com 
Ompelimon ja laitteiden vuokrauksesta sekä ompeluun liittyvästä yhteistyöstä voi tiedustella: anna.evila@jalotus.fi