Keskuksessamme on fillariverstas, koska haluamme edistää päästötöntä liikkumismuotoa eli pyöräilyä. Verstaallamme on perustyökalut huoltoja ja korjauksia varten. Tuothan varaosat mukanasi.

Verstas on auki tiistaisin klo 15-19 sekä kurssien ja tapahtumien aikana

Verstaan toiminnot: kurssit, ohjattu pyöräverstas, pyöriä hyväntekeväisyyteen ja pyörähuoltamo 24/7 (otamme korjauskelpoisia pyörälahjoituksia mielellämme vastaan)

Pyöränkorjauskurssit

Jalotuksessa  järjestetään ohjattuja fillariverstaita Keravan Opiston kursseina. Kurssien vetäjä on pyöräliike Lindbergin osaava ja lupsakka Jukka Falck. Pyörähuolto toimii myös tapahtumissamme osana ohjelmaa.

Ohjattu pyöräverstas ja pyörien korjaaminen hyväntekeväisyyteen (Jaloteko-hanke)

Keravan Opisto toteuttaa yhteistyössä kestävän elämän yhteisö & arjen kiertotalouskeskus Jalotuksen kanssa Keravan kaupungin ennaltaehkäisevän työn hankkeen, jossa kaupunkilaiset korjaavat ohjauksessa polkupyöriä lahjoitettavaksi hyväntekeväisyyteen. Hanke on jatkoa Keravan Opiston hyväntekeväisyysompelupajoille, ja syksyllä Jalotuksessa kudotaan yhdessä mattoja lahjoitettaviksi.  

Voit osallistua kunnostamalla käytettyjä pyöriä lahjoitettaviksi yhdessä Jalotuksen fillariohjaajan kanssa. Jalosta teostasi saat vaivanpalkaksi hyvän mielen ja itsellesi mukavaa tekemistä kauniissa miljöössä sekä polkupyöränkunnostustaitoja. Verstaan aukioloaikoina voit korjata ohjauksessa ja Jalotuksen välineillä myös omaa pyörääsi verstasmaksulla (12€). Jaloteko-verstaaseen osallistuminen on maksutonta.

Voit osallistua lahjoittamalla hankkeelle kunnostettavissa olevia aikuisten ja lasten pyöriä sekä pyörälukkoja. Lahjoitukset otetaan vastaan Keravan kartanon navetalla (Kivisillantie 12) polkupyöräpajan aukioloaikoina tai erikseen ajasta sopien erik.aho(at)jalotus.fi . Toimitamme lahjoituksesi huollettuna eteenpäin.

Kunnostetut pyörät lahjoitetaan niitä tarvitseville Hannu ja Kerttu ry:n, Polun, Keski-Uudenmaan Nuorisoasunto ry:n ja Keravan SPR:n kautta. Kierrätyskeskus Kirsikasta pyöriä lahjoitetaan kaupungin sosiaalityön asiakkaille. Pyöriä voi tiedustella näiltä toimijoilta heti, kun kunnostus on lähtenyt käyntiin.

Jaloteko-hanke käynnistyy maanantaina 27.5., jolloin verstas on auki Keravan kartanon navetan pihassa (Kivisillantie 12)  klo 15-19. Verstas toimii aloituksen jälkeen aina tiistaisin klo 15-19 (alkaen ti 28.5.), heinäkuussa pidämme tauon muutaman viikon tauon, mutta jatkamme korjauksia jälleen elo- ja syyskuussa.

Oma polkupyörä voi helpottaa monen perheen arkea. Tule oppimaan polkupyöränkorjausta ja tee samalla jaloteko keravalaisille.

Pyörähuoltamo

Lihasvoimalla liikkuva fillari on päästötön kulkuneuvo, ja jotta ajaminen olisi nautinto, kulkupelin on syytä olla kunnossa. Jos kerran autoille on olemassa kivoja huoltamoja, miksei pyörillekin? Ajatuksissamme on pyörähuoltamo, jossa voit huoltaa oman pyöräsi omatoimisesti. Pisteeltä löytyy kattavat työkalut ja tilat perustarkastuksien ja isompienkin operaatioiden tekemiseen. Perustarvikkeet voisit ostaa sisäkumiautomaatista.

lisätiedot: erik.aho@jalotus.fi