Jalotuksessa järjestetään sesonkeja ja vuodenaikoja seuraavia tarvikkeiden ja vaatteiden vaihdantatapahtumia. Keskukseen ei kerätä tavara- ja vaatevarastoja, kuten kierrätyskeskuksiin vaan sen sijaan vaihdannassa keskitytään tiettyihin artikkeleihin ja teemoihin järjestämällä tapahtumia. Vaihdantatapahtumat ovat vaivaton ja kiva keino uudistaa kodin irtaimistoa, koristeita ja vaatekaapin sisältöä. Sinun ei tarvitse käydä läpi koko kodin tavaramäärää, vaan voit keskittyä rajattuun irtaimistoon.

Vaihdantatapahtumista pyritään muodostamaan säännöllisesti vuoden kierron mukaan toteutuvia, jotta rutinoituisimme hankkimaan sesonkituotteet vaihtamalla.

Mitäs jos tänä vuonna esimerkiksi valmistautuisit jouluun hyvissä ajoin marraskuussa tuomalla sinulle tarpeettomaksi jääneet koristeet vaihtotapahtumaan ja ottaisit mukaasi tapahtumasta omaa silmääsi miellyttävät koristeet eikä kenenkään tarvitsisi hankkia uusia. Tai hankkisit uuden syystakin uuden ostamisen sijaan vaihtamalla. Vaihtotapahtumat järjestetään yhteistyössä Hannu ja Kerttu ry:n kanssa ja vapaaehtoisten voimin. Ilmoita yhteisölle, jos haluat olla järjestämässä kaikille avointa vaihdantatapahtumaa tai vuokrata keskuksen tiloja vaikkapa naisten yhteiseen juhlavaate ja –koru vaihdantailtaan.

Ensimmäinen tuo tai vie -tapahtuma järjestetään perjantaina ja lauantaina 28.-29.9.2018. Teemana on työkalut, remontti- ja rakennustarvikkeet.

Tuo siis tullessasi ja vie mennessäsi itsellesi ylimääräiset, mutta vielä käyttökelpoiset:
– käsityökalut (taltat, ruuvimeisselit, höylät jne…)
– miljoonalaatikon sisällöt (ruuvit, pultit, mutterit, helat jne..)
– maalit ja tasoitteet
– tapetit ja muut rakennuspaperit
– puutarhavälineet ja pihatyökalut
– vanhat puuikkunat ja ikkunalasit

Perusperiaatteena on, että tuotava tavara on ehjää ja sen kokoista, että sen pystyy käsillä kantamaan. Vaihtotorille voit myös pelkästään tuoda tai hakea tavaraa. Tuotteet eivät maksa mitään.

Toiminnan tavoitteena on, että käyttöönotetuilla tavaroilla ja vaatteilla olisi mahdollisimman pitkä käyttöikä yhä uusien omistajien hoivissa. Ylijääneet tavarat menevät Kiertotalousyhteisö Jalotuksen ja Hannu ja Kerttu ry:n käyttöön, josta niitä voivat myös muut kansalaisjärjestöt ja -toimijat kysellä omiin tarpeisiin.

Huom! Sähkötyökaluja emme turvallisuussyistä pysty ottamaan vastaan, mutta jos sinulla lojuu nurkissa ylimääräisiä, joista haluat luopua niin voit tarjota niitä suoraan Jalotus kollektiivin tai Hannu ja Kerttu ry:n käyttöön laittamalla viestiä lauri.helle@jalotus.fi tai toimisto@hannujakerttury.fi

Jalotuksen tuo / vie työkalut, remontti- ja rakennustarvikkeet 28.-29.9.2018

Aukioloajat:
Perjantai 28.9. klo 14-20
Lauantai 29.9. klo 10-16
Osoite: Keravan kartanon navettarakennus, Kivisillantie 12, 04200 Kerava

 

Lokakuun lopussa vaihdamme samaan tapaan talvivaatteita
Marraskuun lopussa taas joulukoristeita ja joululahjatavaroita

Katso tulevat tapahtumat sivupalkin tapahtumalistasta!