Kiertotalouskeskus lähti tarpeesta helpottaa resurssiviisaan arjen toteuttamista. Keskukseen on koottu monipuolinen palvelu- ja toimintovalikoima kiertotalouden aihepiireistä: KORJAUS, LAINAUS, VAIHDANTA ja OMAVARAISUUS. Jokainen meistä voi valita osallistumistapansa itse. Tarkista lisätiedot ja ajankohtaiset uutiset: www.jalotus.fi / IG @jalotus.fi / FB Jalotus Upcycling Collective


Kiertotalouskeskuksen resurssiviisaan arjen teema ja tarkoitus


Lainataan, korjataan ja vaihdetaan mieluummin kuin ostetaan aina uutta, ja kun ostetaan uutta, ostetaan hävikki- tai kierrätysmateriaaleista valmistettua, laadukasta & korjauskelpoista. Opitaan ja lisätään hyvinvointia omavaraisuuden ja luonnon avulla. Nautitaan yhteisöllisyydestä ja estetiikasta kaiken tämän ympärillä.

Kiertotaloudessa käyttöön ottamamme luonnonvarat saavat pidemmän käyttöiän ja neitseellisten raaka-aineiden käyttö vähenee. Jalotuksessa materiaalit ja tarvikkeet upcyclataan – materiaalit saavat uuden mahdollisuuden taitavissa käsissä. Mitä laadukkaampi ja luonnonmukaisempi lähtötuote on, sen paremmin se sopii korjattavaksi ja uudelleen käsiteltäväksi.

Arjen kiertotalous henkii samanaikaisesti vanhaa ja uutta: palaamme aikaan ennen kertakäyttökulutusta ja vastaamme tarpeeseen vähentää ylikuluttamista. Herätämme uuteen eloon myös mestari-kisälli-perinnettä.


Toteuttajia kaikilta yhteiskunnan sektoreilta

Kiertotalouskeskuksen perustaminen toteutetaan Sitran ja Keravan kaupungin hanketyönä vuoden 2018 ajan. Hankkeen aikana luodaan monistettava kiertotalouskeskuksen toimintamalli ja luodaan kiertotalousyhteisön toiminnan jatkolle mahdollisimman vankka pohja. Yhteisössä toimii niin yrittäjiä, vapaaehtoisia, kaupungin toimijoita kuin yhdistyksiäkin. Kaupungin palveluista toimintaan osallistuvat kansanopisto, nuorisopalvelut ja sosiaalipalvelut.