Yhteisöviljelmällä viljellään luonnonmukaisilla menetelmillä monipuolisesti erilaisia vihanneksia ja kasviksia. Ei ole mitään palkitsevampaa kuin upottaa sormet multaan, antaa uudelle kasvulle mahdollisuus ja istuskella kesän aikana huumaavassa yrttien tuoksussa viljelmän äärellä. Satokaudella kotiin saa viedä herkkukorin joka viikko.

Viljelemme perunaa, porkkanaa, punajuurta, mustajuurta, keltajuuresta, kesäkurpitsaa, salaatteja: lehtisalaattia ja mizunaa, villirucolaa, villisuolaheinää, lehtikaalta, pinaattia, herneitä, papuja, tomaatteja, avomaankurkkuja, ruokasipulia, punasipulia ja valkosipulia. Valikoimasta löytyy myös yrttejä: minttua, timjamia, ruohosipulia, basilikaa ja laventelia.

Yhteisöviljely on kaupunkilaisille avointa toimintaa, johon kuka tahansa voi osallistua. Sen lisäksi yhteisöviljelmä toimii yhteistyössä Green Care-toiminnan, koululaisryhmien sekä päärakennuksen kahvilan/ravintolan kanssa. Nämä toiminnot tukevat viljelmän toimintaa, joko sitä hoitamalla tai ostamalla satoa. Viljelytoiminnan aloitti ja rahoitti Keravan kaupunki.

Osallistumisvaihtoehtoja on kaksi. Mitä enemmän vastuuta kantaa, sitä vähemmän osallistumisestaan maksaa. Osallistuja voi valita osallistuuko hän viljelmän hoitotöihin sovitun ajanjakson verran vai onko osallistuminen sellaista, että viljelmällä tulee ehkä kesän aikana käytyä, mutta vakituista hoitovastuuta ei voi ottaa.

 • Viljelyn toteuttaa kymmenen sormet mullassa -paketin lunastanutta kaupunkilaista yhdessä vastuuviljelijän kanssa. Pakettiin kuuluu kolmet talkoot ja viljelyvastuuviikko sekä satokori viikottain. Sormet mullassa -paketin hinta on 80€/kausi. (loppuunmyyty)
 • Satokoriosuuksia myydään sellaisille, jotka haluavat nauttia lähellä kasvatetusta sadosta, mutteivät ehdi työntämään sormiaan multaan vaan haluavat saada viikottaisen satokorin hintaan 140€/koko kausi. Hintaan kuuluu satokorin lisäksi viljelypiknik-tapahtuma heinäkuussa. (yksi jäljellä)
 • Lisätiedot: anna.evila@jalotus.fi

Viljelytoiminnan kevään ja kesän aikataulusuunnitelma:

 • Helmikuu: vastuutiimin rekrytointi ja yhteisviljelyn ohjeiden tarkentaminen yhdessä & osallistujarekrytointi alkaa, kun vastuutiimi on olemassa
 • Maaliskuu: siemen ja taimitilausten suunnitelma valmis
 • Maalis-huhtikuu: Jaana Sarasteen lava- ja parvekeviljely, sekä kasvihuoneviljelykurssit, Risto Poijärven kompostointikurssi
 • Toukokuu: Avoin puutarhapäivä kartanolla 4.5. & viljelmän valmistelutalkoot ja viljelyn aloittaminen
 • Kesäkuu ja heinäkuu: viljelyä ja sadonkorjuuta
  Heinäkuu: Viljelmäpiknik
 • Elokuu-syyskuu: viljelyä ja sadonkorjuuta
  Syyskuu: sadonkorjuujuhlat