LAATIKKOVILJELYÄ KERAVAN KARTANOLLA

Haluaisitko kuulua kiertotalousyhteisö Jalotuksen viljelyporukkaan? Työntää kätesi multaan ja istahtaa tuoksuvan kasvimaan ääreen nauttimaan kesästä sekä oppia samalla laatikkoviljelyn perusteet.

Osana kiertotalousyhteisö Jalotuksen toimintaa, rakennetaan Keravan kartanolle 50 kasvilaatikon viljelmä, jossa kasvatetaan tänä vuonna luonnonmukaisen viljelykierron menetelmällä mm. yrttejä, salaattia, lehtikaalia, pinaattia, avomaankurkkua, retiisiä papuja, porkkanaa, perunaa, sipulia ja kesäkurpitsaa. Kesän 2018 laatikkoviljelmä toteutetaan kurssi/osakkuusluontoisena, ja se on suunnattu kaikille lava- ja luonnonmukaisesta viljelystä kiinnostuneille.

Kurssi käsittää 4 x 3h lähiopetuspäivää ammattilaisen johdolla, sekä osakkuuden viljelyn tuotosta. Mukaan voivat hakea kotitaloudet, yhdistykset ja yritykset. Mukaan mahtuu 20 ensimmäisenä ilmoittautunutta. Ilmoittautumiset osoitteeseen lauri.helle@jalotus.fi.

Yhden kotitalouden maksu on 100 e (sis. alv 24%) ja samasta taloudesta voi olla lähiopetuspäivillä korkeintaan 2 henkilöä. Ei haittaa, jos kaikkiin koulutuspäiviin ei pysty osallistumaan. Viljelyä saa luonnollisesti tulla hoitamaan kurssipäivien ulkopuolella oman ehtimisen mukaan vaikka koko perheen / yhteisön kanssa.

Viljelyn suunnittelusta vastaa yhdessä Jalotuksen tiimin kanssa puutarhuri Jaana Saraste ja käytännön hoitotyön hoitaa osallistujien lisäksi kesätyöntekijämme.

Aikataulu
1. koulutuspäivä, to 31.5.2018 klo 17.30-21.00: viljelyn suunnittelu, istutusalustojen valmistelu ja siementen kylvö
2. koulutuspäivä, ke 6.6.2018 klo 17.30 – 21.00: taimien istutus
3. koulutuspäivä, ti 26.6. klo klo 17.30 – 21.00: viljelyn hoitaminen
4. koulutuspäivä, syys-lokakuussa erikseen sovittuun aikaan – valmistelut seuraavaan kauteen

Jalotuksen laatikkoviljelykurssin tarkoituksena on tarjota tietoa yhteisö- ja lavaviljelystä, sekä samalla kerätä kasaan ruoka-/viljelyosuuskunnan toiminnasta kiinnostuneita henkilöitä, joiden kanssa lähdetään rakentamaan osuuskunnan perustamista. Tulevien vuosien tavoitteena on muodostaa Keravalle kaupunkilaisten yhteinen oma pelto, Herttoniemen ruokaosuuskunnan mallilla.

Lisätiedot: Lauri Helle, tuottaja, Jalotus – Upcycling Collective Kerava, Keravan kaupunki, lauri.helle@jalotus.fi