Jalotuksen toiminta aktivoituu kohti kevättä ja lisääntyvää auringonpaistetta. Toiminnan vastuualueita jaetaan paraikaa uudelleen ja toimintaa kehitetään. Tiedossa on uusia tuulia, mielenkiintoisia projekteja sekä hyviä mahdollisuuksia uusille, aktiivisille jalo-otuksille. Tsekkaa tästä postista mahdollisuudet ja ilmoita mielenkiinnonkohteistasi meille hakulomakkeeseen vastaamalla.  

Monipuoliset vastuutiimit kutsuvat vapaaehtoisia ja osuuskunnan toiminta alkaa. Kahvilalle etsitään sopivaa yrittäjähenkistä toteuttajaa kolmen hengen kahvilatiimiin ja asuntomessujen lähestymiseen valmistaudutaan minitaloaluesuunnitelmia tekemällä. Kartanon alueen herätessä talviuniltaan etsimme eläinten pitoon vastuuhenkilöitä ja yhteisöviljelmällä valmistaudutaan kevään saapumiseen uusia viljelijöitä etsien. Nyt on myös loistava tilaisuus vallata omia tiluksia toiminnalleen, sillä Jalotukselta on juuri vapautumassa työtiloja kartanon idyllisestä päärakennuksesta.

Toimintamahdollisuuksista kiinnostuneille järjestämme Jalotus-päivän 28.3., jossa kerromme toiminnastamme tarkemmin.

Olemme arvopohjainen elämäntapayhteisö, jonka arvoihin kuuluu yhteisöllisyys ja yhdessä tekeminen sekä kestävän elämän, niin ekologisen, taloudellisen, sosiaalisen kuin kulttuurisenkin, edistäminen. Ehdoton tavoitteemme on, että yhteisö on psykologisesti ja fyysisesti turvallinen ympäristö. Sitoudumme yhdessä laatimaamme Jalokettiin eli toimintatapaohjeeseen. Kaikki yhteisömme ja kollektiivimme jäsenet eli toimijat ja osallistujat liittyvät Jalotus ry:een, jonka jäsenmaksu tänä vuonna on 20€.

 

Minitalon rakentajaksi asuntomessualueelle

 

Asuntomessut 2024 nousevat kartanon läheisyyteen. Jalotus on mukana asuntomessualueen suunnittelussa. Yhdistyksen toimintaa suunnitellaan pitkällä tähtäimellä palvelemaan myös tulevan asuinalueen uusia asukkaita. Yksi isompi kokonaisuus on visio kestävän elämäntavan mukaisesta minitaloalueesta osana asuntomessurakentamista. Jalotus hakee nyt 20 taloutta, jotka olisivat kiinnostuneet yhteisöllisen alueen suunnittelemisesta ja luonnonmukaisen minitalon rakentamisesta asuntomessualueelle. Kaavaa ja tarkempia suunnitelmia vielä hahmotellaan, joten nyt pääsee vaikuttamaan millaista aluetta lähdemme yhdessä rakentamaan. 

 

Keravan kaupunki sekä Space & Matter arkkitehtitoimisto esitteli asuntomessualueen suunnitelman Sompion koululla 27.2. klo 18, myös Jalotuksella oli puheenvuoro tilaisuudessa. Idealuonnokseen voit tutustua tästä. Se on upea!

 

Minitaloalueen suunnittelu aloitetaan yhdessä tulevien asukkaiden kanssa. Mikäli yhteisöllinen naapurusto ja kestävän elämän tavoittelu minitalossa kuulostaa täydelliseltä, osallistu nyt hakuun ja tule mukaan. Luodaan uudenlainen ihmisen kokoinen ja vehreä asuinympäristö, jollaista ei asuntomessuilla ole ennen nähty.

 

Työtiloja vuokrattavana 

 

Olisiko toiveidesi täyttymys työskennellä tai ottaa asiakkaitasi vastaan kauniissa miljöössä Keravan kartanolla? Haluaisitko liittyä yhteisöön, jonka tavoitteena on mahdollistaa kokonaisvaltaisesti kestävän elämäntavan mukaan eläminen?

 

Kartanolla on seuraavanlaisia tiloja vapaana: 

 • Yläkerrassa kartanon rauhallisin työhuone (25 neliötä): 280€/kk, soveltuu hoitohuoneeksi, kahden henkilön työhuoneeksi tai yrityksen toimitiloiksi 
 • 1-4 henkilön yhteistyöhuone keskellä kartanoa (33 neliötä): yksi työpiste 95€/kk, puolet huoneesta 190€/kk, koko huone 380€/kk. 
 • Alakerrasta voi varata yhteiskäyttöisiä etätyöpistepaikkoja kartanon saleista. Etätyöpisteet ovat käytettävissä torstaisin 8.30-18.00 ja perjantaisin 7.00-16.00. Etätyöpisteen voi hankkia ostamalla kymmenen kerran kortin (70€, sis. kahvi ja tee itse keittäen sekä netti). Tarjoamme etätyöpisteen vuokraajille edullisesti perjantaisin aamumeditaatiota ja lempeää joogaa. Perjantaisin on tarjolla edullisesti myös ravitseva smoothiebowl.
 • Navetalta voi vuokrata puuverstasta ammattikäyttöön. Etsimme myös puutyönohjaajaa.
 • Tai haluatko tuoda toimintasi kartanolle jollain toisella tavalla mitä emme ole tulleet ajatelleeksi? Olemme avoimia ehdotuksille!

 

Vuokraamme tiloja ensisijaisesti Jalotuksen arvoihin sopiville vuokralaisille. Vuokralaisten käytettävissä on keittiö (kahvilakaudella keittiökomero), printteri, netti ja kalusteet sekä kartanon piha-alueet. Hintoihin lisätään alv 24%, mikäli vuokraaja on alv-velvollinen.

 

Vapaaehtoisia tiimeihin

 

Jalotus ry:n yhteisö ja kollektiivi järjestäytyy vapaaehtoistiimeiksi, joiden tavoitteena on kehittää Jalotuksen toimintaa Keravan kartanolla. Haluaisitko mukaan? Mikä tai mitkä tiimit kiinnostaisivat sinua? Suunnittelemme yhdessä tiimien toimintaa Jalotus-päivässä 28.3. Aihepiirit luovat mahdollisuuksia myös yritystoiminnalle.

 • Kulttuuri- ja tapahtumatiimi – millaisia tapahtumia kauniissa miljöössämme voisi järjestää?
 • Kiinteistökehitys- ja remppatiimi – Kiinnostaako sinua vanhojen rakennusten kunnostus ja huolto? Haluaisitko jättää kädenjälkesi historiaan?
 • Yhteisöviljely: Haluaisitko viljellä yhdessä luomuviljelijän opastuksella laatikkoviljelmällemme? Viljelijät jakavat sadon keskenään.
 • Vapaaehtoistyö- ja jäsentoiminnan kehittäminen – Millainen olisi unelmiesi yhdistysjäsenyys? Millaisia jäsenetuja Jalotus voisi tarjota?
 • Luontoyhteyden edistäminen – Green Care, lastenleirit, luontoon uppotumiset, haluaisitko olla toteuttamassa ja suunnittelemassa näitä?
 • Kädentaidot ja korjaustoiminta – Meillä on puuverstas, ompeluverstaan tarvikkeet ja fillarinkorjausverstas. Miten hyödyntäisimme näitä yhteisöllisessä käytössä yhä paremmin?
 • Viestintä- ja markkinointitiimi – Miten Jalotuksen tarina kerrottaisiin maailmalle? Voisiko meistä tehdä vaikkapa  podcastin tai tv-sarjan?
 • Kartanon eläinten hoitotiimi – Haluaisitko viettää aikaa lampaiden ja kanojen kanssa, hoivata niitä ja järjestää niille hyvät oltavat? Kuka on mukana? Mää!

 

Eivätkä ne mahdollisuudet vielä tähän loppuneet…

 • Haemme myös jäseniä uunituoreeseen osuuskuntaamme – haluaisitko sinä viimein toteuttaa yrityshaaveesi? Juuri nyt haemme etenkin kahvilatoiminnasta yrittäjämäisesti vastaavaa henkilöä.
 • Ympäristöministeriön kanssa toteuttamaamme ravinnekierrätyshankkeeseen haemme sekä tekijöitä että päättötyöntekijöitä/tutkijoita.

Näistä mahdollisuuksista kerromme lisää toisessa uutiskirjeessä, joka toimitetaan maaliskuun alussa, mutta voi ilmoittaa lomakkeen kautta kiinnostuksestasi jo nyt. Gradun tai opinnäytetyön tekemisestä voit myös ottaa suoraan yhteyttä Anna Evilään anna.evila@jalotus.

 

Jalotus-päivä 28.3.

 

Jalotus-päivän ohjelma ja aikataulut tarkentuvat seuraavassa uutiskirjeessä, mutta tässä on pieni maistiainen ohjelmasta. Ilmoittaudu tarjoilujen mitoittamisen vuoksi tapahtumaan hakulomakkeen kautta.

 

Jalotuksen toiminnan, tilojen ja tiimien esittely:

Kerromme tarkemmin tässä kirjeessä mainituista mahdollisuuksista, esittelemme kartanon tiloja, kerromme tiimeistä kiinnostuneille lisää toiminnasta, jaamme uusimmat kuulumiset. Luvassa on inspiroiva päivä täynnä mahdollisuuksia tulla mukaan toimintaan sekä samalla verkostoitua ja tutustua uusiin ihmisiin.

 

Asuntomessujen suunnittelutyöpaja:

Messualueen kaavoituksesta vastaava Juha Pasma Keravan kaupungilta tulee vetämään workshopin asuntomessualueen suunnitteluun liittyen.

 

ILO / Art of Lifen Hylätystä Avaraan Ulottuvuuteen – taidenäyttely nähtävänä: 

Kartanon päärakennuksella alakerran isoissa saleissa 26.3.-29.3.2020

Avajaiset 26.3.2020 klo 18:30-20, tervetuloa!

 

Ihanaa ja aurinkoista kevättä kaikille! 

Nähdään kartanolla,

Jalotuksen väki