Kartanon maalaismiljöö herää vanhaa henkivään, mutta uudenlaiseen eloon. Keravan kaupunki kokoaa Keravan kartanon piha-alueella sijaitseviin entisiin navetan tiloihin kiertotalousyhteisön, jonka toiminta alkaa kesällä 2018. Yhteisö tuottaa kaupunkilaisille käyttötavaroiden ja vaatteiden korjaus- ja lainaamopalveluita, ompelu-, puu- ja polkupyöräverstaiden käyttöpalveluita ja vaihdantatoimintaa. Palveluita voi käyttää omatoimisesti, ohjatusti tai valmiin palvelun ostamalla. Yhteisöön kootaan mielenkiintoinen ja laadukas kokoelma yrittäjiä, yhdistyksiä ja aktiivisia kaupunkilaisia.

Kiertotaloustoiminnan lisäksi kartanolla edistetään urbaanin maatilan rakentumista perustamalla yhteisviljelyyn sopiva laatikkoviljelmä, jonka toimijaksi etsitään viljelyosuuskuntaporukkaa. Tiloja vuokrataan myös pienessä mittakaavassa uudenaikaista omavaraistaloutta toteuttaville yrityksille.

Suomen itsenäisyyden juhlarahasto Sitra rahoittaa Keravan kaupungin toteutuksena syntyvän kiertotalousyhteisön perustamista vuoden 2018 ajan. Perustettava yhteisö kantaa nimeä Jalotus ja työn tavoitteena luoda monistettavissa oleva toimintamalli, jota voisi tulevaisuudessa laajentaa muihin kaupunkeihin tai kaupunginosiin.

Kiertotalousyhteisön tavoitteena on helpottaa kiertotalouden mukaisesti elämistä kaupungissa. Kiertotaloudessa kuluttaminen perustuu omistamisen sijasta palveluiden käyttämiseen, jakamiseen, vaihtamiseen ja korjaamiseen poisheittämisen sijasta.

Mukaan toimintaan
Kiertotalousyhteisön toiminnasta kiinnostuneita toimijoita kartoitetaan avoimella haulla. Voit osoittaa kiinnostuksesi vastaamalla tähän kyselyyn 26.3. mennessä. Kyselyyn vastaaminen ei sido mihinkään. Tästä linkistä kyselyyn: https://www.webropolsurveys.com/S/10B690401B81E9FE.par

Tulevan toiminnan suunnitteluun pääsee osallistumaan tiistaina 27.3.2018 klo 17.30-20.00 Keravan kartanolla järjestettävässä kaikille avoimessa tilaisuudessa. Tilaisuuden tarkoituksena on myös kerätä tietoa minkä tyyppisille palveluille alueen asukkailla ja muilla kaupunkilaisilla olisi tarvetta.

Kiertotalousyhteisön suunnitelma esitellään tämän lisäksi Kreava-viikon Mahdollisuuksien seminaarissa lauantaina 14.4. ennen innovaatiokilpailun alkua alkaen klo 12.00. Tarkemmat tiedot seminaarista ja innovaatiokilpailusta: https://www.facebook.com/events/194173721343286/

Keravan kaupunkitekniikka etsii parhaillaan päärakennukseen kahvilayrittäjää, lisätiedot tästä.

Lisätiedot:
Projektipäällikkö Anna Evilä, Keravan kaupunki, anna.evila(at)kerava.fi