Voitimme Kasvun paikka -ympäristöpalkinnon!

Keravan kaupungin ympäristöpalkinnon 2020 saajaksi kaupungin ja Keski-Uudenmaan ympäristökeskuksen asiantuntijoista koostuva raati valitsi Jalotus ry:n. Voittajan raati valitsi 17 ehdokkaan joukosta, jotka olivat kaikki eri tavoin ympäristösioissa ansioituneita. Kasvun paikka -ympäristöpalkinnon voittajan paljasti ja palkinnon jakoi kaupunginjohtaja Kirsi Rontu Keravan päivän avajaisten yhteydessä 13. kesäkuuta.

Perusteluissaan raati kuvaili Jalotusta yhteisönä, joka toiminnallaan edistää kestävän ja yhteisöllisen elämäntavan toteutumista sekä kulttuuriperinnön vaalimista.

”Jalotus tekee uraauurtavaa työtä arjen kiertotalousratkaisujen yleistymisen edistämisessä ja tarjoaa Keravalla kaikille avoimen yhteisön tutustua ratkaisuihin sekä kehittää ja ottaa niitä käyttöön omassa arjessa. Jalotuksen toimintaa seurataan laajasti kotimaassa ja sen toimintatapaa kopioidaan muualla Suomessa”, raatiin kuuluva ilmasto-ohjelmapäällikkö Johanna Kuusisto kertoo raadin perusteluista. ”Yhdistys toimii Keravan kartanolla, jonka käyttöä se myös toiminnallaan edistää. Toiminta palvelee kaikkia keravalaisia, houkuttelee vierailijoita laajemminkin sekä toimii uuden yritystoiminnan mahdollistajana.”

Ympäristöpalkinnon voitto oli Jalotukselle iloinen yllätys.

”Isot kiitokset Keravan kaupungille koko yhteisömme puolesta sydäntä lämmittävästä kunniasta ja yhteistyöstä. Jalotuksen visio on ollut koota yhteen paikkaan kestävän arjen malleja kokonaisuudeksi, joka rohkaisee muuttamaan omaa elämää kestävämpään suuntaan. Visio konkretisoituu ihmisen kokoisina käytännön toteutuksina pala palalta”, Jalotus ry:n hallituksen puheenjohtaja Anna Evilä toteaa iloisesti. ”Historiallisena ja urbaanina maatilana Keravan kartano soveltuu arjen kiertotalouskeskukseksi mainiosti, sillä uudet ja vanhat elämisentaidot yhdistyvät siellä luonnollisesti. Iloitsemme myös siitä, että kartanon alue kehittyy yhä kauniimmaksi paikaksi.”

Evilä jakaa kiitoksia myös kaikille Jalotuksen toiminnassa mukana oleville.

”Kiitos rakas kollektiivi eli vapaaehtoiset, hanketyöntekijät, yrittäjät ja harjoittelijat työstänne Jalotuksessa. Nyt on aika juhlia yhdessä.”

Ympäristöpalkinto rohkaisee keravalaisia yrityksiä ja yhteisöjä ottamaan ympäristöasiat osaksi toimintaa

Kaupunki on vuodesta 2002 lähtien myöntänyt ympäristöpalkinnon Keravalla toimivalle yritykselle tai yhteisölle, joka ei ole aikaisemmin saanut ympäristöpalkintoa, toimii esimerkkinä muille yrityksille sekä ottaa ympäristön kokonaisvaltaisesti huomioon toiminnassaan

”Ympäristöpalkinnon avulla kaupunki haluaa rohkaista yrityksiä ja yhteisöjä ottamaan ympäristöasiat osaksi päivittäistä toimintaansa sekä palkita ja tuoda esille ansiokkaasti ympäristötekoja tekeviä paikallisia toimijoita esimerkkinä muille”, Kuusisto kertoo.

Ympäristöpalkintoa myönnettäessä arvioitavana olivat yrityksen tai yhteisön kestävää kehitystä, kaupunkikuvaa ja elinympäristöä edistävät menettelyt ja niiden soveltaminen, aikaansaadut tulokset sekä toiminnan kehittäminen.

Vuoden 2020 ympäristöpalkinto jaettiin poikkeuksellisesti Keravan päivänä 13. kesäkuuta, koska kaupungin itsenäisyyspäivän juhlat peruttiin koronatilanteen takia joulukuussa 2020.

 

Lisätietoja:
Ilmasto-ohjelmapäällikkö Johanna Kuusisto, puh. 040 318 2859, johanna.kuusisto@kerava.fi

Jalotus ry:n hallituksen puheenjohtaja Anna Evilä, puh. 041 536 2764, anna.evila@jalotus.fi