Kartanon alue mahdollistaa monipuolisen luontoon perustuvan hyvinvointityön toteuttamisen. Alueen luonto ja pihapiiri sekä maalaismiljööseen hyvin sopivat kotieläimet opettavat meille luonnosta, antavat mahdollisuuden keskittyä perusasioihin ja taitoihin sekä edesauttavat myötätunnon kehittymistä. Luontoyhteystoimintaan kuuluu perusasioiden opettelu kasveista, metsästä ja eläimistä.

Järjestämme koulujen loma-aikoina luontoleirejä ja ympäri vuoden cityfarmaritoimintaa. Luontotoiminta on myös todella toimiva työhyvinvointipäivän ohjelmaksi.

Kesän 2021 luontoleirit

Eläinkummi kartanon kaikille eläimille – mahdollista eläinperusteinen luontoyhteystoiminta

Eläinkummi tukee Jalotuksen eläintoimintaa. Eläintoiminta perustuu lapsi- ja nuorisotyöhön ja heidän luontosuhteen syventämiseen. Kummivaroilla ylläpidämme eläinten hyvinvointia sekä kunnostamme eläinsuojia. Eläimet on hankittu kartanolle ympärivuotisesti ja kummeille järjestämme mahdollisuuden tavata eläimiä säännöllisesti. Lähetämme myös terveiset sähköpostitse kerran kuukaudessa, jotta tiedät mihin kummivarat ovat käytetty. Kerromme mielellämme tärkeästä tuestasi myös julkisesti, jos saamme lupasi kirjata nimesi kartanolla esillä olevaan kummijulisteeseen. Kummiosuus maksetaan 5 kuukauden jaksoissa, alkaen 15.08.2020-15.01.2021. Jakson arvo on 125,00 euroa.

Ilmoittaudu ja maksa tästä

Lammaskummi – valitse kummilampaasi

Haluaisitko Aamu, Armin, Lillin, Kertun tai Pasin kummiksi? Tai olisiko kummius kiva, aineeton lahja jollekin läheisellesi?

Suomenlampaamme ovat valloittavia, omia persoonallisuuksiaan. Tunnetko sielun sympatiaa kenties porukan kilteimmän ja pienimmän Aamun, rämäpää Kertun vai vahvaluontoisen ja rohkean Lillin kanssa? Tai kenties samastut rauhalliseen, silittelystä pitävään Armiin tai katraasta huolen pitävään ja huomiota määkimällä pyytävään Pasiin.

Ryhtymällä kummiksi tuet luontoyhteystoimintaamme ja eläinten pitoa. Saat sähköpostiisi kuvallisen kummitodistuksen ja halutessasi kuvatiedoston lampaasta ja nimesi eläinsuojan kummilistaan. Kummius ostetaan verkkokaupastamme hintaan 50€.

Lammas-kummituotteet klikkaamalla tästä

Kesäcityfarmarit

Bää bää!

Haluaisitko kesäksi hoitamaan lampaita, kanoja ja pupuja? Haluaisitko viettää aikaasi kesäisessä kartanoympäristössä? Haluaisitko kasvattaa ja parantaa omaa luontoyhteyttäsi ja oppia uutta? Mikäli vastasit kyllä, kannattaa jatkaa lukemista…

Haemme kesän ajaksi (16.6.2021-14.8.2021) Keravan kartanolle, Jalotus ryn eläimille hoitajia eli cityfarmareita. Cityfarmarit ovat vapaaehtoisia, jotka pääsevät oppimaan eläintenhoitoa kartanoympäristössä. Cityfarmarin kanssa valitaan viikottainen hoitovuoro, joka on kestoltaan maksimissaan kaksi tuntia kerrallaan. Lisäksi tapaamme myös yhdessä erilaisissa tapahtumissa ja talkoissa. Kausi maksaa 50 euroa. Suuntaa verkkokauppaan ja valitse itsellesi sopiva vuoro. Perehdytyksen työhön saa eläinvastaaviltamme. Kauden maksut käytetään eläinten ylläpitokustannuksiin.

Ilmoittaudu ja maksa tästä

Tervetuloa mukaan!

Eläimiä hoitavat cityfarmarit

Cityfarmarit ovat vapaaehtoisia, jotka pääsevät kanssamme oppimaan eläinten hoitoa, sekä halimaan ja hoitamaan eläimiä kartanon ympäristössä. Cityfarmari saa valita itselleen viikottaisen hoitovuoron, jonka lisäksi tapaamme myös yhdessä erilaisissa tapahtumissa ja talkoissa. Yksittäinen hoitokerta on kestoltaan maksimissaan 2 tuntia, ja hoitovuorojen mahdollisista muutoksista voi sopia yhdessä muiden farmareiden kanssa. Tämän kokemuksen jälkeen unelma omasta pienestä kanalasta tai lampolasta voi olla yllättävän paljon lähempänä.

Cityfarmaritoiminta maksetaan 5 kuukauden jaksoissa, Jakson (15.1.2021-15.6.2021) arvo on 70,00 euroa. Syyskaudesta (15.8.2021-15.1.2022) alkaen jakson arvo on 85 euroa. Arkiaamujen vuoroja hoitaville maksu on vapaaehtoinen.

Suuren kysynnän saanut cityfarmarointi on tällä hetkellä täynnä. Kaikki hoitovuorot on täytetty ja kiitämme upeita farmareita eläinten hellästä hoivasta. Halutessasi voit ilmoittautua listalle, jonka mukaan ilmoitamme mahdollisesti vapautuvista hoitovuoroista. Listalle pääset laittamalla sähköpostia Minjalle tai Veeralle.

Lisätiedot:

Minja Aho-Miettinen, minja.aho-miettinen(ät)jalotus.fi, 044 356 2774

Veera Vilén, veera.vilen(ät)jalotus.fi