Kartanon alue mahdollistaa monipuolisen luontoon perustuvan hyvinvointityön toteuttamisen. Alueen luonto ja pihapiiri sekä maalaismiljööseen hyvin sopivat kotieläimet opettavat meille luonnosta, antavat mahdollisuuden keskittyä perusasioihin ja taitoihin sekä edesauttavat myötätunnon kehittymistä.

Lasten kanssa opetellaan perusasioita kasveista, metsästä ja eläimistä ja samalla luodaan kestävä perusta lapsen luontosuhteelle.  Luontotoiminta on myös todella toimiva työhyvinvointipäivän ohjelmaksi.

Luontoyhteystapahtumat kesällä 2020 – lue lisää tästä

Kesän 2020 luontoleirit – ILMOITTAUTUMINEN KÄYNNISSÄ NYT

Ilmoittautuminen 7-12-vuotaiden lasten leireille:

  1. Täytä tästä ilmoittautumislomake lasten leireille
  2. Leiripaikka on vahvistettu vasta, kun olet maksanut leirin ennakkoon  (viimeistään viikko ennen leiriä) verkkokaupassamme. Osta niin monta kappaletta “leirituotetta”, kuin olet lapsia/osallistujia ilmoittanut. Suosittelemme, että maksat ja vahvistat paikan/paikat samantien.

Ilmoittautuminen perheleirille 29.7.:

  1.  Täytä tästä ilmoittautumislomake.
  2.  Leiripaikka on vahvistettu vasta, kun olet maksanut leirin ennakkoon  (viimeistään viikko ennen leiriä) verkkokaupassamme. Suosittelemme, että maksat ja vahvistat paikan/paikat samantien.

Ilmoittautuminen aikuisten leirille 30.7.:

  1.  Täytä tästä ilmoittautumislomake.
  2.  Leiripaikka on vahvistettu vasta, kun olet maksanut leirin ennakkoon  (viimeistään viikko ennen leiriä) verkkokaupassamme. Suosittelemme, että maksat ja vahvistat paikan/paikat samantien.

Järjestämme neljä luontopainotteista leiriä 7 – 12-vuotiaille lapsille, yhden yhdenpäivän leirin aikuisille sekä yhden yhdenpäivän leirin perheille. Lastenleirien kesto on 2 arkipäivää klo 9-15. Leirin hinta on 80€/osallistuja. Aikuisten sekä perheiden leirit ovat kestoltaan yhden päivän mittaisia klo 9-15 ja hinnaltaan ne ovat 50€. Perheleirille voit ilmoittaa max 5 hlön perheen (perheestä vähintään yhden tulee olla täysi-ikäinen huoltaja).

Leirit pidetään ulkona, joten varaa säähän sopivat varusteet. Leirin hintaan kuuluu iltapäivän välipala. Lounaseväät jokainen ottaa mukaan kotoaan.

Leirillä tutustumme kartanon pienen lähimetsän asukkeihin, autamme yhteisöviljelmän hoidossa ja nautimme kartanon pihapiirin tunnelmasta pelaten ja leikkien. Hoivaamme kartanon asukkeja rakentamalla ötökkahotellia sekä linnunpönttöjä, syöttämällä ja hoivaamalla lampaita, pupuja ja kanoja sekä pidämme hauskaa luontopolulla. Leirillä saattaa siis oppia uutta, mutta ei pipo kireällä tentaten vaan riemuisasti oivaltaen ja hauskaa pitäen. Aikuisten leiri on rakenteeltaan hieman erilainen, ja siihen sisältyy luontoyhteyttä vahvistavia harjoituksia ja oman voiman tutkimista.

Leirin vetäjinä toimivat ympäristökasvattaja Mira Pyökkilehto sekä luonto- ja ympäristöneuvoja Minja Aho-Miettinen.

Jokaiselle leirille mahtuu 20 osallistujaa 🌱

1. Lastenleiri 7-12v: 1.-2.7.
2. Lastenleiri 7-12v: 8.-9.7
3. Lastenleiri 7-12v: 15.-16.7.
4. Lastenleiri 7-12v: 22.-23.7.
5. Perheleiri: 29.7.
6. Aikuisten leiri  30.7.

Toimintomme ovat vakuutettuja leirin ajalta, mutta huomioithan, että osallistujilla tulee silti olla leirin aikana voimassa oma vapaa-ajan vakuutus.

Leiri pidetään, jos osallistujia on vähintään 10. Jos osallistujamäärä ei täyty, saatamme tarjota teille leiriä toisena ajankohtana.

huom. Pystymme tarjoamaan leirikauden aikaan kymmenelle lapselle leirin puoleen hintaan Lions Club Keravan avustuksella (ei koske perheleiriä eikä aikuisten leiriä). Voit hakea alennettua hintaa toimittamalla meille hakemuksen sähköpostitse (mira.pyokkilehto@jalotus.fi), jossa perustelet avuntarpeenne mahdollisimman hyvin. Toivomme että apu löytää ne ketkä sitä oikeasti tarvitsevat.

Jos lapsesi/huollettavasi vaatii erityistä tukea, voi hän osallistua leirille vain huoltajan tai oman ohjaajan kanssa. Ilmoitathan erityistarpeista. Huoltajan/ohjaajan osallistuminen on näissä tapauksissa maksutonta.

Jos joudut perumaan leirin sairastumisen takia korvaamme osallistumismaksun kokonaisuudessaan, jos osallistuminen on peruttu vähintään viikkoa ennen leirin alkamisajankohtaa. Jos sairastut juuri ennen leirin alkua tai kun leiri on jo käynnissä, emme voi valitettavasti korvata osallistumismaksua. Tarjoamme mahdollisuuksien mukaan korvaavan toiminnon esimerkiksi seuraavan viikon leiriltä. Voitte myös vaihtoehtoisesti etsiä toisen osallistujan sairastuneen tilalle, autamme tarvittaessa parhaamme mukaan.

Huomioithan, että leirille ei voi osallistua, jos olet vähääkään flunssaisen oloinen. Seuraamme aktiivisesti viranomaisten antamia ohjeita, suosituksia ja määräyksiä. Leirit järjestetään ulkona raittiissa ilmassa, pystymme myös pienentämään ryhmäkokoja päivän aikana ja huomioimme yhteiskunnassa vallitsevan tilanteen toiminnoissamme. Teemme kaikkemme, jotta voimme taata lapsille turvallista, mutta silti hauskaa kesätekemistä.

Lisätiedot: mira.pyokkilehto@jalotus.fi tai tekstiviestillä numerosta 0414798809