Arjen kiertotaloutta ja kestävää elämäntapaa edistetään kautta maan – Maailmanjalotus-hakuun osallistui organisaatioita joka puolelta Suomea

Sitran rahoittaman Maailmanjalotus-hankkeen osana järjestetty sparraushaku Jalotus-mallin monistamiseksi päättyi 24.4.2019. Kävimme huolella läpi kaikki hakemukset ja valitsimme eri sparraustoteutuksiin sopivimmat ehdokkaat.

Jalotus-mallista kiinnostui yhteensä 15 eri tahoa eli haun tulos on loistava. Maantieteellisesti hakijoita oli ympäri Suomen – etelästä Oulun korkeudelle asti. Hakijat olivat yhdistyksiä, asukasaktiiveja, erilaisia kestävän elämän ja kiertotalouden hankkeita, kuntia ja kaupunkeja. Eli toimijoita, jotka omalla tavallaan haluavat edistää ekologisen elämäntavan yleistymistä.

“Oli todella upeaa lukea hakemuksia, joissa esiteltiin monipuolisia hankkeita ja toimintaa sekä suunnitelmia, joiden tavoitteena on kestävän elämän edistäminen. Halua muuttaa elämää kestävämmäksi on niin aktiivisilla virkamiehillä, yksittäisillä ihmisillä kuin yhdistyksilläkin. Maailmanjalotus-hankkeen myötä pystymme auttamaan toimijoita kehittämään omaa toimintaansa, ja jakaa eteenpäin se, mitä me olemme Jalotuksen perustamisen matkalla oppineet. Hankkeeseen osallistuminen on loistava tilaisuus oppia uusia tapoja toimia ja ajatella, ja tietenkin verkostoitua laajasti toimijoiden kanssa, joilla on samansuuntaiset tavoitteet,” Maailmanjalotus-hankkeen vetäjä Anna Evilä toteaa.

Hankkeen tarkoituksena on sparrauksen lisäksi perustaa sekä kansainvälinen että kotimainen kestävän elämän yhteisöjen ja arjen kiertotalouskeskusten -verkosto. Verkostojen avulla voimme monipuolistaa toimintaamme oppimalla toisiltamme ja käynnistää yhteisiä yhteisiä kehityshankkeita. Kansainvälinen yhteistyö avaa mahdollisuuksia myös uudenlaisiin EU-rahoituksiin.

Järjestämme avoimen luentotilaisuuden lauantaina 8.6.2019 klo 13 alkaen, jossa kerromme Jalotus-mallista kaikille aiheesta kiinnostuneille ja niille tahoille, joilta sparraushaku jäi mahdollisesti huomaamatta. Luennon päätteeksi teemme tutustumiskierroksen Jalotuksen toimintoihin Keravan kartanon alueella. Jalotus-malli tulee myös myöhemmin nettisivuillemme nähtäväksi.

Lisätiedot
https://jalotus.fi/
https://www.facebook.com/jalotus/
https://www.instagram.com/jalotus.fi/

Anna Evilä
anna.evila@jalotus.fi, 041 536 2764