Jalotuksen ekologinen joulutapahtuma Humlebergin kartanolla (Kivisillantie 12, Kerava) 27. – 28.11.2021

Järjestämme kestävää elämäntapaa & perinteistä joulunviettoa kunnioittavan, tunnelmallisen joulutapahtuman kauniissa kartanomiljöössä marraskuun viimeisenä viikonloppuna. Tavoitteenamme on järjestää mahdollisimman upea, ekologisia palveluita ja tuotteita tarjoava tapahtuma yhdessä yhteistyökumppaneidemme kanssa.

Tapahtuman ohjelma

Myyntipisteet avoinna koko kartanon alueella lauantaina 27.11. ja sunnuntaina 28.11. kumpanakin päivänä klo 11 – 17. Tervetuloa jouluostoksille kartano- ja navettarakennuksiin, viihtymään nokipannukahveille, nikkaroimaan lapsi-vanhempi puutyöverstaaseen sekä kuuntelemaan joulusatuja ja joulumusiikkia lampaiden, kanojen ja pupujen seurassa.

Myyjälistaus ja tuotteet

Jalotus

Myymme lahjoiksi lammaskummi-todistuksia ja eläinpäiviä, kierrätyspolkupyöriä, pyörähuoltolahjakortteja sekä joulutunnelmaa valaisemaan mehiläisvahakynttilöitä. 

Ruokaosuuskunta Oma Maa

Toivotamme ensi kertaa Keravalle tervetulleeksi yhteistyökumppanimme Tuusulasta eli Ruokaosuuskunta Oma Maan. Oma Maa tarjoaa juureen leivottua luomuleipää omasta viljasta, luomupuuropaketteja sekä lahjakortteja: lettukestit Lassilan luomutilalla, kaksi satokassia, Farm Dining -illallinen Kalliossa.

Paijalan kylän saippuapaja  

Lassilan tilalla toimiva saippuapaja myy Tuusulassa käsintehtyä luonnonsaippuaa sekä lähialueilla valmistettuja keraamisia saippuakuppeja.

Vaatelainaamo Vaatepuu

Jalotuksen toinen pääyhteistyökaveri on Vaatepuu. Kestäviä pukeutusmisratkaisuja tarjoaja Vaatepuu tuo joulutapahtumaan monipuolisen joulukauppansa. Vaatepuu myy tapahtumassa lahjakortteja palveluihinsa sekä pukeutumiseen liittyviä tuotteita upeilta ja laadukkailta kotimaisilta ja pohjoismaisilta merkeiltä: 

Vaatteita, alusvaatteita, neuleita, gollegeja, pipoja, kaulureita, kaulahuiveja, ponnareita, pantoja, laukkuja, vöitä, korvakoruja, kaulakoruja, tyynyliinoja, pyyhkeitä, käsipyyhkeitä, pyyheturbaaneja, leikkuulautoja, tarjottimia, sisustuslaattoja, vaaseja, seinäjulisteita, pihkasalvaa, viiksivahaa, pyykkietikkaa, huulirasvaa, heijastimia, kyniä, vihkoja, tarroja, siirtotatskoja, vaatelaastareita, nukkakampoja ja kortteja sekä herkullista fudgea.

 

Lisäksi meillä on ollut ilo ja kunnia saada mukaan muitakin lähialueen upeita toimijoita:

Salainen Sisustaja

Salainen Sisustaja myy ekologisia sisustustavaroita. Joulutapahtumassa on tarjolla pellavatuotteita, servettejä, kestopillejä, mehiläisvahakääreitä, tiskiharjoja, keittiötuotteita, pesukintaita, villasukkia, seetripuutuoksukuulia ja termosastioita.

Susannan ekologinen kasvikauppa

Tulevaisuuden ekologinen kasvikauppa tukee valinnoissaan kestävää kehitystä, suosii paikallista tuotantoa ja käyttää mahdollisimman paljon luonnon materiaaleja ja kierrättää vanhoja tuotteita töissään. Tapahtumassa on myynnissä pieniä ruukkukuusia ja käsintehtyjä kuusenkoristeita sekä luonnonmateriaaleista tehtyjä kransseja. Myynnissä myös villasukkia.

KORU Sjöroos

KORU Sjöroosin kierrätyskorumallisto. Korujen materiaalit ovat eläneet jo yhden elämän, ja nämä elämäntarinat muuttuuvat KORU Sjöroosin käsissä koruiksi. Tietokoneen näppäimistön osana päätöstekstejä ja taulukkolaskelmia tehnyt näppäimistö jatkaa entisen elämäntarinansa kuiskimista korvakoruna. Barbi-nuken kengät ovat nähneet monet barbileikit ja jatkavat matkaansa koruleikkejä leikkien, mutta voivat vielä jonain päivänä myös palata barbin jalkaan. Pääsiäismunasta saatu muumilelu on ilahduttanut pääsiäisenä, ja nyt se ilahduttaa päivittäin kotiavainten avaimenperänä.

Keravan ympäristönsuojeluyhdistys

Keravan ympäristönsuojeluyhdistys ry myy biologi Markku Yli-Erkkilän Opi värittämällä -värityskirjoja. Sarjassa on useita lintu- ja perhoskirjoja, kuten Lintulaudan siivekkäät, Kesäntuojat, Metsien lintuja ja Upeimmat päiväperhoset. Kirjojen avulla voit opetella tunnistamaan lintuja ja perhosia niitä värittäen. Kirjaset myös esittelevät lajien tuntomerkit ja antavat muitakin vinkkejä. Tarjolla on myös maksuttomia esitteitä luonnonsuojeluun liittyen.

 

Huom. myyjälista ja ohjelma täydentyvät vielä
Tapahtuma järjestetään voimassa olevien koronaohjeiden mukaan.