Lokakuussa vietetään koululaisten syyslomaleiriä ja virittäydytään joulutapahtumaa varten. Jalotuksen Anna on mukana Sitran kaikille avoimessa etätapahtumassa, aiheena tulevaisuus ja muutoskyky. Haku #elämänjalotus-työpajaan on auki!

 

Koululaisten syyslomaleiri

 

Järjestämme eläin- ja luontopainotteisen leirin koululaisten syyslomaviikolla, 17.10.-19.10.2022. Leiri on tarkoitettu 6-12 vuotiaille.

Leiri tarjoaa monia mahdollisuuksia luontoyhteyden luomiseen ja vahvistamiseen: teemme päivien aikana metsäretkiä, hoidamme ja paijailemme Jalotuksen omia lampaita, kanoja ja pupuja, teemme satokauden töitä sekä vietämme aikaa luonnossa, yhdessä leikkien ja oppien. Eläintemme seurassa pääsee vauhdikkaan toiminnan lisäksi hiljentymään ja rauhoittumaan. Kartanon ympäristö luo hienot puitteet monenlaiselle luontotoiminnalle.

Leirin vetäjinä toimivat luonto- ja ympäristöohjaaja sekä lastenhoitaja Minja Aho-Miettinen sekä luonto- ja ympäristöneuvontaopiskelija ja sosiaaliohjaaja Veera Vilèn.

Hinta leirille on 130 euroa (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy lounas, mutta suosittelemme ottamaan mukaan välipalan iltapäivää varten. Mikäli perheestä osallistuu enemmän kuin yksi lapsi, sisarusalennus on -15% kaikista saman perheen lapsista yhteensä. Alennuksen saa koodilla sisarusale2022.

Leirille mahtuu 15 osallistujaa. Toimintamme tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. Noudatamme leirillä THL:n koronaohjeistuksia. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. (ml. maksettu leiri)

Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli osallistujalla on allergiaa tai jotain muuta, mikä meidän tulisi ottaa huomioon leiripäivien aikana. Huomioithan, että mikäli osallistuja tarvitsee tekemiseen osallistuakseen henkilökohtaista aikuisen ohjausta, huoltajan tai muun aikuisen tulee osallistua leirille yhdessä osallistujan kanssa. Aikuisen osallistuminen on maksutonta.

Ilmoittautuminen on sitova. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Ilmoittaudu mukaan verkkokaupan kautta.

Tervetuloa mukaan! Lisätiedot: veera.vilen@jalotus.fi

 


Jalotus mukana Redin Second hand marketissa

Jalotuksen pyöräkassi saatavilla nyt kauppakeskus Redin Second Hand Marketista.

Kyseessä on kiertotalouskeskittymä, missä erilaiset kestävän elämän yritykset, palvelut ja tuotteet kohtaavat. Käy tutustumassa ja hanki mukaasi pyöräkassi, millä helpotat ostosten ja tavaroiden kuljettamista huomattavasti. Kestävämpää elämää yksi pyöräreissu kerrallaan!

Kestävän elämän joulutapahtuma

 

Jalotuksen vuotuinen joulutapahtuma tulee jälleen. Järjestämme tunnelmallisen koko perheen tapahtuman marraskuun lopulla toimitiloissamme Keravan kartanolla.

Kokoamme parhaillaan tapahtuman ohjelmaa. Etsimme yhteistyökumppaneita, jotka myyvät ekologisia ja laadukkaita joulunajantuotteita sekä aineettomia lahjoja, joilla kokoat joulustasi kestävän.

Haluatko tapahtumaan myyjäksi tai yhteistyökumppaniksi? Ota yhteyttä tapahtumatuottaja Sanniin: sanni.motrescu@gmail.com

Linkki Facebook-tapahtumaan

 

 


 

 

Sitran oppimistilaisuus: muutoskyky ja kestävä arki

 

Syventävä oppimistilaisuus: Muutoskyky ja kestävä arki – Sitra

Mistä muutoskyky muodostuu ja miksi se on tärkeää? Miten sitä voisi vahvistaa? Mitä meistä jokainen voisi tehdä yhteiskunnan muutoskyvyn edistämiseksi? Muun muassa näitä kysymyksiä pohditaan helmikuussa 2022 julkaistussa kaikille avoimessa Näkymiä muutoskykyyn -digikoulutuksessa.

Tule syventämään osaamistasi muutoskykyyn liittyen ja jakamaan kokemuksiasi muiden oppijoiden kanssa keskiviikkona 26.10. klo 14–15.30.

Muutoskykyliven teemana on muutoskyky ja kestävä arki. Asiantuntijavieraiksi saamme tällä kertaa Sitran Luonto ja arki -projektin johtavan asiantuntijan Sari Laineen sekä kestävän elämän yhteisön perustajan, luovan päällikön Anna Evilän (Jalotus ry).

Keskustelemme yhdessä vieraidemme ja osallistujien kanssa siitä, mitä yksilön muutoskyky tarkoittaa ja miten muutosta voi tehdä vaikuttamalla muihin.

Muutoskykylivessä opitaan yhdessä lisää muutoskyvystä keskustelemalla koulutuksen teemoista asiantuntijavieraiden ja muiden osallistujien kanssa vertaisoppimisen hengessä. Tilaisuus järjestetään Teamsin välityksellä, ja se on avoin kaikille digikoulutuksen suorittaneille. Muutoskykylive järjestetään yhdessä HAUS kehittämiskeskuksen kanssa.

Muutoskykyliveen voi ilmoittautua 23.10. mennessä digikoulutuksen kautta. Ilmoittautumislomakkeella voi lähettää jo etukäteen kysymyksiä tai aiheita keskusteltavaksi, mutta myös liven aikana on mahdollista kysyä kysymyksiä.

 


 

 

Elämänjalotus-työpajan pilottiryhmä

 

Mitä yhteistä on useampien vapaapäivien pitämisellä, pienemmällä sähkölaskulla ja tavaroiden kestävyyteen panostamisella? Se, että ne kaikki tukevat oman maapallomme hyvinvointia henkilökohtaisten hyötyjen lisäksi!

Ympäristön, luonnon monimuotoisuuden ja ilmaston suojeluun on monta ratkaisua ja reittiä. Osan näistä me tiedämme, osaa me hyödynnämme ja osasta emme ole vielä kuulleetkaan. Meillä Jalotuksella haluamme tukea itseämme sekä muita kestävämpään elämään. Jokaisen omista lähtökohdista, toiveista ja tarpeista lähtien.

Olemme kehitelleet puolijulkisesti työkalua, mitä voisimme käyttää edellämainittuihin tarkoitusperiin. Nyt se on valmis. Tai ainakin hyvässä kehitysvaiheessa.

#elämänjalotus-työpajoissa opit ilmastosta, hiilijalanjäljistä sekä niiden suhteesta. Tutustumme myös ravinnepäästöihin sekä luonnon monimuotoisuuden tukemiseen. Työstämme yhteisöllisesti mutta kuitenkin jokaiselle yksilöllisesti kestävämmän elämän suunnitelmaa; mitä sinä teet tällä hetkellä? Mitä voisit tehdä toisin? Miten me voisimme tukea sinua ja toisiamme näissä valinnoissa?

Etsimme nyt pilottiryhmää testaamaan tätä työkalua, elämänjalotus-työpajoja ja kestävämpää elämää. Pilottiryhmä starttaa, kun meillä on sopivankokoinen porukka kasassa.

 

 


 

 

Remake: Upcycling koulutus tekstiili- ja muotialalle (15 – 45 osp)

 

Jalotuksen tiloissa työskentelevä Paula Malleus eli Rouva Remake on järjestämässä kiertotalouteen liittyvää koulutusta Keski-Uudenmaan koulutusyhtymä Keudan kanssa.

Opinnot toteutetaan päivä-monimuotokoulutuksena. Koulutus alkaa lokakuun aikana, kun ryhmän minimiosallistujamäärä on saatu täyteen. Koulutus on maksuton.

Lue lisää ja ilmoittaudu mukaan.