Syyskuussa tapahtuu

Syksyllä Jalotuksella pidetään  Keravan opiston kursseja, joissa pääset tutustumaan ja oppimaan esimerkiksi ravinnekierrätyksestä, soitinrakennuksesta ja pienkoneiden huoltotoimista. Syyskuussa järjestetään myös perinteinen Taiminpäivän tapahtuma sekä suuri Syysjuhla. Lokakuussa järjestettävälle syyslomaleirille pääsee jo ilmoittautumaan!

 

Keravan opiston kurssit Jalotuksella:

Ilmoittautuminen kursseille alkaa torstaina 11.8. klo 12.00.  

Ravinnekierrätys ja kompostointi
lauantaina 10.9. klo 11.00-15.00, vetäjänä Maija Holma

Kompostista saat puutarhakasveillesi mehevää multaa ja saat puutarhasi ravinteet kiertoon. Kurssilla tutustumme kompostoinnin teoriaan ja Keravan kartanon erilaisiin komposteihin ja pohdimme, millaisissa olosuhteissa kukin ratkaisu toimii parhaiten. Kurssilta on mahdollista ostaa mukaan matokompostin aloituspaketti. 

Keravan kartanolla voit tutustua laajaan valikoimaan erilaisia kompostointiratkaisuja. Yhteisöviljelmän puutarhajätekompostit tuottavat viljelmälle ravinteikasta multaa mahdollistaen suljetun ravinteiden kierron. Kahvilan biojäte käsitellään teollisesti valmistetuissa lämpökompostoreissa ja eläintoiminnan jäte käsitellään itse tehdyssä lämpökompostorissa. Alueella on myös kaksi kompostoivaa huussia. Sisätiloissa käytämme bokashi-kompostia ja matokompostia.

Varaudu myös ulkotöihin kartanomiljöössä.

Kurssin hinta on 16 €. 

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautuminen

 

Soitinrakennus
tiistaisin 13.9.-29.11. klo 17.30-20.30, vetäjänä Erkki Ruokonen

Kurssilla rakennetaan omien toivomusten, tavoitteiden ja kykyjen mukaan näppäiltävä kielisoitin. Soitin voi olla akustinen, esim. klassinen kitara, akustinen kitara, ukulele, mandoliini tai elektroninen esim. sähkökitara, sähköbasso, lapsteel-kitara yms. Kurssilla opitaan myös käsityökalujen käyttöä sekä leikkaavien työkalujen teroitusta. Aikaisempaa kokemusta ei tarvita, mutta ei siitä haittaakaan ole. Halu oppia uusia asioita, pitkäjänteisyys ja kyky kestää pettymyksiä lisäävät onnistumisen mahdollisuuksia. Kurssin alussa opettaja perehdyttää opiskelijat työkoneiden turvalliseen käyttöön. Opiskelijat kustantavat soittimen rakennusmateriaalit itse. Opettaja voi auttaa rakennuspuiden hankinnassa. Soitinrakennus on mahtava harrastus ja voi viedä sinut mennessään. 

Voit rakentaa näppäiltävän kielisoittimen joko akustisena tai elektronisena. Ota mukaan muistiinpanovälineet.

Kurssin hinta on 69 €.

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautuminen

 

Pienkoneiden huolto ja kunnostus
tiistaina 6.9. klo 17.30-20.30 ja lauantaina 10.9. klo 10.00-15.30, vetäjänä Juha Vaaksio

Kurssilla käydään läpi pienkoneiden (moottori- ja raivaussaha, siimurit, puhaltimet ja erilaiset leikkurit) päivittäisiä, kuukausittaisia ja kausittaisia huolto ja kunnostustoimia. Ensimmäinen kerta teoriaa, toiselle kerralle ota mukaan koneet ja tarvittavat työkalut. Kurssin vetäjänä Juha Vaaksio.

Kurssin hinta on 25 €.

Lisätietoja kurssista ja ilmoittautuminen

 

Taiminpäivän tapahtuma:

Tuo tullessas, vie mennessäs – perennoja, pistokkaita, siemeniä, viherkasveja, taimia. Tervetuloa Taiminpäivään torstaina 8.9.2022 klo 10-18 Keravan kartanolle. Voit vaihtaa, tuoda ja hakea taimia, perennoja, pistokkaita, viherkasveja sekä siemeniä. Kasvien tunnistusapua antaa kaupungin hortonomi. Tarjolla nokipannukahvia klo 15.30 alkaen (käteismaksu).

Huom! Jos pihallasi on espanjansiruetanaa, et valitettavasti voi tuoda pihakasveja vaihtoon etanan leviämisvaaran vuoksi.

Järjestäjinä Jalotus ry, Keravan ympäristönsuojeluyhdistys ja Keravan kaupunki

Facebook-tapahtuma: https://fb.me/e/26GUpiwfI

Jalotuksen syysjuhla – Kestävän asumisen teemapäivä

Tervetuloa juhlistamaan syksyä kanssamme avoimeen tapahtumaan 🍂
Keravan kartanolla tutustutaan ekologisesti kestävään elämään, nautitaan ympäristöstä ja vietetään mukava päivä. Tapahtuma on maksuton ja suunnattu koko perheelle. Jalotuksen syysjuhlaa vietetään lauantaina 17.9. klo 12-18 kestävän asumisen ja syksyn juhlistamisen teemoilla. Tapahtumaa vietetään Keravan kartanon pihamaalla, tapahtuman aikana Jalotuksen sisätiloihin on avoimet ovet 🏡🌱
Ohjelma päivittyy.
Katso lisätiedot Facebook-tapahtumasta ja ilmoittaudu mukaan – arvomme osallistujien kesken halihetken ihanan Pasi-lampaamme kanssa.


Syksyn cittareita kaivataan: 

Haluaisitko päästä hoitamaan ihastuttavia ja ilahduttavia lampaita, kukkoja, kanoja ja pupuja? Haluaisitko viettää aikaasi kesäisessä kartanoympäristössä? Haluaisitko kasvattaa ja parantaa omaa luontoyhteyttäsi, oppia uutta ja tukea mahtavan eläinlauman hyvinvointia?
 
Cityfarmarit pääsevät oppimaan eläintenhoitoa yhdessä eläinvastaaviemme ja muiden farmareiden kanssa, mukaan osaksi hienoa yhteisöämme. Cityfarmarin kanssa valitaan viikottainen hoitovuoro, joka on kestoltaan maksimissaan kaksi tuntia. Tapaamme myös tapahtumissa ja talkoissa. 
 
Lisätietoja saat Veeralta – veera.vilen@jalotus.fi

Cityfarmarit — Jalotus ry – eläintoiminta, yhteisöviljely, fillaritoiminta (holvi.com)

 

Koululaisten syyslomaleiri

Suosittu syyslomaleiri tulee jälleen! Järjestämme eläin- ja luontopainotteisen leirin koululaisten syyslomaviikolla, 17.10.-19.10.2022. Leiri on tarkoitettu 6-12 vuotiaille.
Leiri tarjoaa monia mahdollisuuksia luontoyhteyden luomiseen ja vahvistamiseen: teemme päivien aikana metsäretkiä, hoidamme ja paijailemme Jalotuksen omia lampaita, kanoja ja pupuja, teemme satokauden töitä sekä vietämme aikaa luonnossa, yhdessä leikkien ja oppien. Eläintemme seurassa pääsee vauhdikkaan toiminnan lisäksi hiljentymään ja rauhoittumaan. Kartanon ympäristö luo hienot puitteet monenlaiselle luontotoiminnalle.
Leirin vetäjinä toimivat luonto- ja ympäristöohjaaja sekä lastenhoitaja Minja Aho-Miettinen sekä luonto- ja ympäristöneuvontaopiskelija ja sosiaaliohjaaja Veera Vilèn.
Hinta leirille on 130 euroa (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy lounas, mutta suosittelemme ottamaan mukaan välipalan iltapäivää varten. Mikäli perheestä osallistuu enemmän kuin yksi lapsi, sisarusalennus on -15% kaikista saman perheen lapsista yhteensä. Alennuksen saa koodilla sisarusale2022.
Leirille mahtuu 15 osallistujaa. Toimintamme tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. Noudatamme leirillä THL:n koronaohjeistuksia. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä. (ml. maksettu leiri)
Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli osallistujalla on allergiaa tai jotain muuta, mikä meidän tulisi ottaa huomioon leiripäivien aikana. Huomioithan, että mikäli osallistuja tarvitsee tekemiseen osallistuakseen henkilökohtaista aikuisen ohjausta, huoltajan tai muun aikuisen tulee osallistua leirille yhdessä osallistujan kanssa. Aikuisen osallistuminen on maksutonta.
Ilmoittautuminen on sitova. Oikeudet muutoksiin pidätetään. Ilmoittaudu mukaan verkkokaupan kautta.
Tervetuloa mukaan 💚
Lisätiedot: veera.vilen@jalotus.fi

 

Lämpimästi tervetuloa mukaan kursseille,
tapahtumiin ja toimintaan <3