Toukokuumme on täynnä tapahtuma, lue tästä lisää ja osallistu. Tervetuloa!

Uusimaa-viikko 9.5.-13.5.:

Uusimaa-viikko on tapahtumakimara, debattia ja hyvien esimerkkien esille nostamista ympäristön, hyvinvoinnin, kulttuurin, osaamisen ja kilpailukyvyn saralta. Vuotuista Uusimaa-viikkoa koordinoi Uudenmaan liitto. Lue lisää: www.uusimaaviikko.fi

Kesäkauden avajaiset 14.5. klo 11 lähtien (Tapahtuman Facebook-event)

 • Kesäkauden avajaiset Humlebergissä – Keravan kartanolla (Kivisillantie 12, Kerava) sisältävät monipuolista ohjelmaa.

  Suosittelemme ehdottomasti, että saavut paikalle kävellen, pyöräillen tai julkisilla. (Parkkipaikat eivät riitä ja luontokin kiittää.)

  VALTAKUNNALLINEN IKKUNAPÄIVÄ (klo 11 – 15)

  Navetan ikkunaverstaalla vietetään valtakunnallista ikkunapäivää. Tervetuloa tutustumaan ikkunaentisöijän opastuksessa eri aikakausien ikkunoihin ja niiden erityspiirteisiin sekä näkemään vanhojen ikkunoiden eri työvaiheita. Voit myös kysyä neuvoja omaan kunnostusprojektiisi ja ikkunoiden tiivistämiseen.

  FILLARIVERSTAAN AVOIMET OVET (klo 11 – 15)

  Jalotuksen fillariverstas myy kunnostettuja pyöriä ja varaosia. Hanki siis jalotettu pyörä alkavan kesän kunniaksi.
  Fillariverstas tarjoaa päivän kunniaksi 40€ lahjakortin kolmellakympillä – tule hakemaan ja varaamaan huolto pyörällesi kesää varten!

  Kiinnostaako fillarihommat ja kunnostustyöt? Verstaalla voit myös kokeilla taitojasi ja purkaa varaosiksi siihen osoitettuja pyöriä.

  TULEVAISUUDEN JALOTUS -KIERROS (klo 12 – 13.30)

  Kutsumme Jalotuksen jäsenet ja jäseneksi haluavat nykyisen toiminnan ja tulevaisuuden suunnitelmat yhdistävälle esittelykierrokselle. Kierroksen aikana keräämme osallistujien ajatuksia siitä, millaisilta tulevaisuuden suunnitelmamme vaikuttavat. Kokoamme myös ideoita ja yhteistyöehdotuksia. Kierros starttaa klo 12.00 navetan edustalta ja sen kesto on 1,5 h. Kierros järjestetään ulkona ja on suunnattu aikuisille. Kierros on maksuton Jalotus ry:n jäsenille. Tarjoamme osallistujille oman kuppiin kahvit ja teet kierroksen päätyttyä.
  (ennakkoilmoittautuminen 10.5. mennessä lomakkeella: https://forms.gle/d3Mz8N33csdhyfSVA )
  VILJELYTOUHUT  (klo 13 – 15)
  Jalotuksen yhteisöviljelmän viljelijät esittelevät Luomutarhuri-kirjoja talkoidensa ohessa. Kirjan voi ostaa omaksi fillariverstaalta. Kirja opastaa, miten voit perustaa oman luonnonmukaisen viljelmän ja miten sitä hoidetaan.
  Eläimillä on päivän aikana puuhaa, mutta niitäkin voi käydä moikkaamassa

Kurssit & luennot:

Keravan opiston kanssa yhteistyössä:

Biohiiletys  (Tapahtuman Facebook-event):

Biohiiletystä Keravan kartanolla lauantaina 7.5.22 klo 11-15, kuten joka kuun ensimmäinen lauantai.

Tehdään pyrolyysin avulla puutavarasta maanparannusaine biohiiltä. Ylle mielellään luonnonkuituiset vaatteet (nahkatakki on hyvä) ja turvakengät. Nahkahansikkaat ja juomapullo tulevat myös tarpeeseen. Grillaus onnistuu biohiiletyspöntön päällä!

Linnunpönttöjen rakennuspaja, lauantaina 28.5. klo 11-13.

Tule viettämään lauantaita ja tekemään linnunpönttöjä puiden rungoista mm. kottaraiselle, talitiaiselle, kuusitiaiselle, varpuspöllölle ja isokoskelolle. Luvassa myös pöntön riputusesitys.
Pieni pönttöaihio maksaa 5 €, iso pönttöaihio 10 €. Käteismaksu. On myös mahdollista tulla tekemään maksutta linnunpönttö, jonka me Jalotuksella sitten otamme ripustettavaksi Merikallion lintupuistoon.

Voit ottaa mukaan oman taltan, vasaran ja mittoja. Tervetuloa!

Tapahtuman Facebook-event

Muut uutiset:

Luomutarhuri

Luonnonmukaisesta viljelystä kertova Luomutarhuri-kirja sisältää meidän yhteisöviljelmältämme paljon kaunista kuvamateriaalia ja hyödyllistä tietoa. Erinomainen lahja myös esimerkiksi viherpeukaloiselle äidille, vink vink! Maksa kirja verkkokaupassamme ja sovi tämän jälkeen kirjan noudosta Maijan kanssa sähköpostilla: maija.holma@jalotus.fi

 

Cityfarmarit

Haluaisitko päästä hoitamaan ihastuttavia lampaita, kukkoja, kanoja ja pupuja? Haluaisitko viettää aikaasi kesäisessä kartanoympäristössä? Haluaisitko kasvattaa ja parantaa omaa luontoyhteyttäsi, oppia uutta ja tukea mahtavan eläinlauman hyvinvointia? Mikäli vastasit kyllä, kannattaa jatkaa lukemista.

Haemme kesän ajaksi (13.6.2022-14.8.2022) Jalotuksen eläimille hoitajia eli cityfarmareita eli tuttavallisemmin cittareita. Cityfarmarit pääsevät oppimaan eläintenhoitoa yhdessä eläinvastaaviemme ja muiden farmareiden kanssa. Cityfarmarin kanssa valitaan viikottainen hoitovuoro, joka on kestoltaan maksimissaan kaksi tuntia. Lisäksi tapaamme tapahtumissa ja mahdollisissa talkoissa.

Siispä suuntaa verkkokauppaan ja valitse itsellesi sopiva vuoro. Perehdytyksen työhön saat eläinvastaaviltamme ennen kauden alkua. Kausi maksaa 50 euroa, maksu käytetään eläinten ylläpitokustannuksiin.

Varaa oma paikkasi verkkokaupstamme

Kesäleirit

Miltä kuulostaisi muutama kesäpäivä metsäretkiä tehden, ruokaa nuotiolla kokkaillen, lampaita rapsutellen, taimia kasvatellen ja lomalla rentoutuen? No niin hyvältä, että olisimmepa me kaikki 6-12-vuotiaita, eikös?

Jalotuksen kesäleirillä lapsi pääsee kokemaan luontoelämyksiä, tutustumaan perinnetaitoihin ja leikkimään porukassa. Ja mikä parasta, lomailemaan ja fiilistelemään kesää vailla kiirettä tai pakkoa mihinkään suuntaan. Teemme päivien aikana metsäretkiä, hoidamme Jalotuksen omia eläimiä ja vietämme aikaa luonnossa, yhdessä leikkien ja oppien. Eläinten seurassa pääsee vauhdikkaan toiminnan lisäksi hiljentymään ja rauhoittumaan.

Kartanon ympäristö luo hienot puitteet monenlaiselle luontotoiminnalle. Leirit on tarkoitettu 6-12 vuotiaille. Leirin vetäjinä toimivat luonto- ja ympäristöohjaaja sekä lastenhoitaja Minja Aho-Miettinen sekä luonto- ja ympäristöneuvontaopiskelija ja sosiaaliohjaaja Veera Vilèn.

Seuraavilla leireillä on vielä tilaa:

13.6. – 15.6.2022
11.7. – 13.7.2022
25.7. – 27.7.2022
1.8. – 3.8.2022

Hinta leirille on 130 euroa (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy lounas, mutta suosittelemme ottamaan mukaan välipalan iltapäivää varten. Mikäli perheestä osallistuu enemmän kuin yksi lapsi, sisarusalennus on -15% kaikista saman perheen lapsista yhteensä. Alennuksen saa koodilla sisarusale2022.

Leirille mahtuu 15 osallistujaa. Toimintamme tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. Noudatamme leirillä THL:n koronaohjeistuksia. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (ml. maksettu leiri). Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli osallistujalla on allergiaa tai jotain muuta, mikä meidän tulisi ottaa huomioon leiripäivien aikana.

Huomioithan, että mikäli osallistuja tarvitsee tekemiseen osallistuakseen henkilökohtaista aikuisen ohjausta, huoltajan tai muun aikuisen tulee osallistua leirille yhdessä osallistujan kanssa. Aikuisen osallistuminen on maksutonta.

Linkki verkkokauppaan: https://holvi.com/shop/VbmRsW/

Tervetuloa mukaan!

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot: veera.vilen@jalotus.fi

Avoimet ovet

Eläintoiminnan avoimet ovet järjestetään sunnuntaina 19.6., liput on nyt myynnissä. Tapahtumassa kuulet eläinten hoidosta ja ympäristökasvatuksesta ja pääset viettämään laatuaikaa Jalotuksen eläinten kanssa.  Linkki verkkokauppaan

Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja toimintaan!