Kuva: Miika Åfelt

Kartanon kevätkylvöt tehdään hevosvoimin lauantaina 15.5.2021. Seuraa hevosia työssään Jalotuksen Heppalivessä!

Jalotuksen kumppanuusviljelypellon kevätkylvöt tehdään yhteistyössä Åfeltin työhevosten kanssa. Kylvötyön tulee tekemään hevosvoimien ammattilainen Miika Åfelt raskaine vetohevosineen. Perinteinen työmenetelmä hevosvoimineen sopii Keravan kartanon kulttuurihistorialliseen ympäristöön mainiosti.

Tule mukaan tukemaan hevosvoimin tehtäviä kevätkylvöjä!

Jalotus ry haluaa vaalia perinteisiä työmuotoja ja kulttuuriperintöä. Perinteiset työtavat maksavat enemmän kuin konetyö, joten yhteisö etsii nyt yhteistyökumppaneita ja mahdollistajia tukemaan kumppanuusviljelypellon kevätkylvöjä.

Näin voit tukea hevosvoimin tehtäviä kevätkylvöjä:
  • Yksityishenkilön kannatusjäsenmaksulla (50 e)
  • Yritysten ja yhteisöjen kannatusjäsenmaksulla (200 e)
    Kannattavalla jäsenellä on yhdistyksen kokouksessa läsnäolo- ja puheoikeus. Saat halutessasi nimesi ja yhteisön nettisivut näkyviin Jalotuksen nettisivuille (jalotus.fi).
  • Hankkimalla yrityksellesi näkyvyyttä Jalotuksen Heppalive-lähetyksestä, jossa seurataan hevosia kylvötöissään.
    Yrityksesi saa logonsa näkyviin suoraan lähetykseen. Ota yhteyttä pian: maija.holma(a)jalotus.fi

Seuraa hevosvoimia Heppalivessä!

Perinteisin hevosvoimin tehtäviä kylvötöitä pääsee seuraamaan lauantaina 15.5. suorana Heppalivessä. Lähetyksen ajankohta tarkentuu vielä. Kokoontumisrajoitusten vuoksi yleisöä ei voida ottaa paikan päälle.

Kevättouhut ovat kartanolla jo täydessä vauhdissa: yhteisöviljelmällä valmistellaan uutta laatikkoviljelyn kasvukautta ja kalojen ja kasvien kiertovesikasvatuksessa käynnistyy jo kolmas kausi. Kartanon eläimet nauttivat lämmöstä ja lähestyvästä kesästä. Kartanon väen kevättouhuja pääset seuraamaan myös lauantaina 15.5. Jalotuksen Facebook Livessä.

Kuva: Miika Åfelt

Kumppanuusviljelyllä mahtavaa lähiruokaa

Jalotus valmistelee kumppanuusviljelyn aloittamista Keravan kartanolla. Kumppanuusviljelyä tutkitaan ja suunnitellaan ympäristöministeriön ravinnekierrätyshankkeen rahoituksella. Tavoitteena on aloittaa avomaan vihannestuotanto vuonna 2023 ja tarjota seudun asukkaille kestävästi tuotettua terveellistä lähiruokaa. Lue yhteisöllisestä ruoantuotantomallista lisää täältä.