📢 Pop up-kahviloiden kesä Keravan kartanon navetan pihalla

Jalotus haluaa tukea nuorten kesätyöllistymistä tarjoamalla Keravan kartanon navetan pihan tykötarpeineen nuorten (ja heidän tukijoukkojensa) järjestämien pop up-kahviloiden näyttämöksi kesällä 2022. Tilanne on nimittäin se, että kartanon päärakennukselle ei tule tänä kesänä kahvilaa – mutta koska entuudestaan tiedämme, että kesä ja kartano kuuluvat yhteen, haluamme yhdistää kahvinautinnot ja kesätyöllistämisen osaksi kestävän elämän toimintaamme.

Haemme siis useampia lyhytaikaisia pop up-kahviloita, joilla nuoret kesätyöllistävät itsensä ja jotka toimivat näiden ohjeiden mukaan.

Meiltä löytyisi mahdollinen tila ja tiski kahvilalle tai vaihtoehtoisesti katos ulos, jos kahvilan rakenteet haluaisi itse koota vaikka kuormalavoista.  Meiltä löytyy myös ulkotuoleja ja -pöytiä. Kahvilatiimien henkilökunta saa käyttöönsä jääkaapin, vessan ja vesipisteen – asiakasvessoina toimivat alueen kuivakäymälät pihalla. Meillä on monipuolisesti kahvila-astioita, yksi juomien kylmälaite ja kylttipohjia kahvilan käyttöön. Mielellämme myös välitämme kahvilanne markkinointiviestejä kanavissanne.

Ohjeita kahvilan toteutukseen:
  • Kokoa tiimi, jonka kanssa järjestätte kahvilan ja hoidatte kahvilavuorot.
  • Mikäli olette nuoria, pestatkaa tiimillenne vastuuaikuinen (äiti, isä, mummi, kummi, kaima), joka auttaa kahvilan järjestämiseen liittyvissä asioissa.
  • Suunnittele kahvilan konsepti: Mitä tarjotaan, mikä on kahvilan nimi, miten se kuvastaa juuri teitä; mikä on tarinanne? Toivomme, että kahvilan konseptissa ja/tai nimessä otetaan huomioon ekologisesti kestävä elämä. Tämä tarkoittaa sitä, että tarjottavat ovat esim. luomuaineksista, hyödyntävät hävikkiä ja/tai hyödyntävät läheltä saatuja raaka-aineita, sekä sitä, että tarjoiluastiat eivät ole kertakäyttöisiä (voi vaikka pyytää asiakasta ottamaan oman kuppinsa mukaan).
  • Rahallisen tuen hakuvinkki: Kannattaa kokeilla, saisiko ideanne Keravan kaupungin idea-avustusta.
  • Lähettäkää lyhyt suunnitelmamme meille vastaamalla tämän kysymyslomakkeen kysymyksiin. Toimitamme hakemuksen laittaneille varauskalenterin, josta voitte varata kahvilanpitoajankohdat. Kutsumme kaikki tiimit tutustumaan alueeseen ja keskustelemaan toteutuksesta ennen tositoimia.
Huomioitavaa: Kartanon ympärillä on kesän 2022 aikana käynnissä asuntomessualueen infranrakennus, joten meidän tulee yhdessä huolehtia alueella kulkemisen turvallisuudesta niin, että muistutamme asiakkaita varovaisuudesta.
Tervetuloa kesä, hyvät ideat ja upeat kahvilat!