Kumppanuuden starttaa Kestävän elämän energiapäivä Keravan kartanolla la 28.9. klo 10-15. Katso lisätiedot Facebook-eventistä.

Keravan Energia ja arjen kiertotalouskeskus Jalotus ry ovat käynnistäneet yhteistyön, jonka tavoitteena on lisätä energiaviisautta kuluttajien arkeen. Yhteistyön myötä Jalotuksen tilojen energiatehokkuutta parannetaan energiatehokkuustoimenpiteillä. Tarkoitus on, että energiansäästötoimista saatuja oppeja voidaan jakaa keravalaisten tai kenen tahansa kiinnostuneen hyödynnettäväksi esimerkiksi tapahtumien ja työpajojen muodossa.

Yhteistyön käynnistää syyskuun 28. päivä järjestettävä maksuton ja kaikille avoin kestävän elämän energiapäivä, jonka tarkoituksena on tarjota konkreettisia vinkkejä järkevään, kestävään ja tehokkaaseen energiankäyttöön kotona. Tapahtumassa on luvassa monenlaista ohjelmaa – innokkaimmat voivat jopa opetella rakentamaan tee-se-itse -aurinkoenergialaturin usb-laitteiden lataamiseen.

”Paikallisena energiayhtiönä meillä on tärkeä rooli energianeuvonnan tarjoajana. Yhteistyön käynnistäminen oli meille luontevaa, sillä Jalotuksen verkostojen kautta tavoitamme energiasta ja kestävästä kehityksestä kiinnostunutta yleisöä”, toteaa Keravan Energian asiakkuusjohtaja Johanna Haverinen.

”Olemme todella tyytyväisiä, sillä yhteistyön myötä rakennusten energiankäyttö tehostuu ja kartanon tilojen ympärivuotinen hyödyntäminen mahdollistuu. Yhteistyö myös monipuolistaa Jalotuksen tehtävää kestävän elämän toteuttamisen tukemisessa.” jatkaa Jalotuksen päämestari ja hallituksen puheenjohtaja Lauri Helle.

Seuraava yhteistyön askel on keväällä 2020 käynnistyvä kaikille avoin energiainnovaatiokilpailu, jossa parhaat ideat palkitaan ja toteutetaan. Kilpailun tarkoitus on kerätä ideoita energiainnovaatioista, joita tarvitaan asumisen ja sähkön käytön ekologisuuden parantamiseen.

Energiaa kestävään elämään – energiapäivä Keravan kartanolla 28.9.2019

Mietityttääkö kodin energiatehokkuus? Haluatko vähentää asumisen energiankulutusta, mutta et oikein tiedä miten? Haluaisitko tutustua tee-se-itse-energialaitteisiin? Pienillä toimenpiteillä on mahdollista vaikuttaa oman kodin energiankulutukseen ja sitä kautta hiilijalanjälkeen.

Ohjelma

Asumisen energiatehokkuus kuntoon:

Tapahtumassa tutustutaan Keravan Energian energianeuvojan johdolla asuntojen ja kiinteistöjen energiankulutukseen vaikuttaviin tekijöihin ja saadaan konkreettisia energiansäästövinkkejä. Tapahtumassa on mahdollista tutustua aurinkopaneeleihin, sähköautojen latausratkaisuihin ja ilmalämpöpumppuihin. Kierroksella kuulet myös Jalotuksen ja Keravan kartanon toiminnasta.

Tee-se-itse tuulivoimalan esittely:

Tapahtumassa esitellään Jalotuksen tuulivoimalahanketta, jossa kartanolle pystytetään yhteistyössä Aalto-yliopiston kanssa tuulivoimala. Tuulivoimala on suunniteltu niin, että sen pystyy rakentamaan perustyökaluilla vaikka omassa autotallissa.

Tee-se-itse aurinkoenergialaturi -työpaja:

Työpajassa rakennetaan aurinkolaturi USB-laitteiden, kuten kännykkä tai mp3-soitin, lataamista varten. Laturin paneeli on kevyt ja ohut, noin A4 -arkin kokoinen. Laturi toimii suorassa auringonpaisteessa ja paneelin teho on 10 wattia. Ennakko-osaamista esim elektroniikasta et tarvitse, kasaaminen on helppoa. Työpajoja järjestetään klo 11, 12 ja 13 ja yhden pajan kesto on n. 45 minuuttia. Työpajan pitää rakennussarjan kehittäjä, keksijä, tietokirjailija Janne Käpylehto. Osallistumismaksu sisältää tarvittavat materiaalit aurinkolaturin rakentamiseen.

Ilmoittaudu etukäteen osoitteessa: https://holvi.com/shop/jalotus-ry/section/kurssit-ja-koulutukset/energiaa-kestavaan-elamaan-paiva-289/

Tee-se-itse aurinkolämpökeräimen esittely:

Jalotuksella on rakennettu kierrätysmateriaaleista aurinkolämpökeräin, joka varastoi auringon lämpöä ja vapauttaa sen huoneilmaan. Keräin on yksinkertainen valmistaa ja Jalotuksen Erik Aho opastaa, miten sen valmistaminen onnistuu.

Akkuja lataavia pikarentouksia:

Tule lataamaan akkusi ja rentoutumaan Ecofemmen tarjoamaan pikarentoutushoitoon Energiapäivillä. Miia Reposen tekemä hoito tehdään kallonpohjan, pään ja niskan alueelle ja hoidossa hyödynnetään tehokasta vyöhyketerapiaa. Hoidon kesto on 20min ja tapahtumahinta 15 eur, maksu käteisellä (tasaraha) tai kortilla.

Varaa pikarentoutushoitosi www.ecofemme.fi/ajanvaraus (Ecofemme Keravan kartano > Energiapäivät pikahoito). Voit myös varata aikasi soittamalla p. 040 040 5526 tai tapahtumapäivänä paikan päällä hoitohuoneen ulkopuolella olevasta ajanvarauslistasta.

Ohjelmaa lapsille:
Lapsille ja muille kiinnostuneille järjestämme kartanon pihapiirin kiertävän rastiradan. Radan voi kiertää porukassa, jossa on aikuinen mukana tai jossa ainakin yksi osaa lukea ja kirjoittaa. Radan kiertäneet palkitaan pikkupalkinnoilla.

Kahvila:
Keravan kartanon kahvila palvelee päivän ajan. Kahvila tarjoaa herkkuja ja pientä suolaista syötävää.