Kesäkuussa tapahtuu

Biohiiletystä, kepparipajoja, eläintoiminnan avoimia ovia, luontoleirejä lapsille ja viljelyä näistä muodostuu Jalotuksen kesä. Tarjoamme myös mahdollisuuden vuokrata riihtämme kesäjuhliin ja järjestää oma pop-up -kahvila tontillamme. Kesäcityfarmariksikin ehtii vielä. Lue lisää tästä artikkelista.

 

Biohiiletystä 11.6. 

Kesäkuussa biohiiletetään taas!

Biohiiletyksessä tehdään pyrolyysin avulla puutavarasta maanparannusaine biohiiltä. Orgaaninen aines (puu, risut, järviruoko, rikkakasvit ja kuormalavat) poltetaan ulkona kartiohiilettimellä hapettomissa oloissa erittäin huokoiseksi biohiileksi. Huokoinen biohiili imee itseensä vettä ja ravinteita sekä luovuttaa niitä kasvien käyttöön tasaisesti. Samalla maan pieneliöstön toiminta paranee.
 
Biohiiltä pystyy käyttämään muun muassa maanparannusaineena, huussin suotonesteen hajunpoistajana, kompostoinnin katalysaattorina ja vesien puhdistajana. Biohiili säilyy maassa satoja tai tuhansia vuosia ja sitoo samalla hiiltä maahan. Kun biomassa on biohiiletetty, sen sisältämä hiilidioksidi ei siirry ilmakehään. Kyseessä on siis mahtava aine maapallomme hyväksi.
 
Ylle mielellään luonnonkuituiset vaatteet (esimerkiksi nahkatakki) ja turvakengät. Nahkahansikkaat ja juomapullo tulevat tarpeeseen. Myös grillaus onnistuu biohiiletyspöntön päällä.

Linkki Facebook-tapahtumaan.

Kepparipaja 18.6.

Ota oma keppihevonen mukaan. Pajassa valmistetaan oma riimunaru. Vuorossa on myös estevalmennusta ja lopuksi leikkimieliset kisat. Pajaan otetaan kuusi osallistujaa. Maksu on 2 € ja sillä katetaan tarvikkeet. Pajan vetää keppariharrastaja Mariella.
 
Ilmoittautumiset sähköpostilla: marju.kortemaki@jalotus.fi

Linkki Facebook-tapahtumaan.

Avoimet ovet 19.6.

Järjestämme eläintoiminnan avoimien ovien päiviä joka kuun kolmas sunnuntai, seuraavan kerran 19.6. klo 12-15. Tällöin voit pientä maksua vastaan tulla katsomaan miten Jalotuksen eläimiä hoidetaan, mistä niiden päivä koostuu ja ennen kaikkea pääset silittelemään ja halimaan ihmisystävällisiä eläimiämme.

Mikäli olet joskus miettinyt cityfarmaritoimintaan osallistumista tai ajatellut vaikkapa oman kanalan tai lampolan perustamista, avoimet ovet ovat hyvä keino tutustua eläintenhoitoon ja ylläpitämiseen. Tapahtuma löytyy verkkokaupasta sekä myös Facebookista.

Muut uutiset

Cityfarmareita kaivataan!

Haluaisitko päästä hoitamaan ihastuttavia ja ilahduttavia lampaita, kukkoja, kanoja ja pupuja? Haluaisitko viettää aikaasi kesäisessä kartanoympäristössä? Haluaisitko kasvattaa ja parantaa omaa luontoyhteyttäsi, oppia uutta ja tukea mahtavan eläinlauman hyvinvointia?
 
Haemme kesän ajaksi (13.6.2022-14.8.2022) Jalotuksen eläimille hoitajia eli cityfarmareita eli tuttavallisemmin cittareita. Cityfarmarit pääsevät oppimaan eläintenhoitoa yhdessä eläinvastaaviemme ja muiden farmareiden kanssa, mukaan osaksi hienoa yhteisöämme. Cityfarmarin kanssa valitaan viikottainen hoitovuoro, joka on kestoltaan maksimissaan kaksi tuntia. Tapaamme myös tapahtumissa ja talkoissa. Tarjoamme lisäksi cityfarmareille saunavuoron ihanassa pihasaunassamme.
 
Siispä suuntaa verkkokauppaan ja valitse itsellesi sopiva vuoro! Perehdytyksen työhön saat eläinvastaaviltamme ennen kauden alkua. Kausi maksaa 50 euroa, maksu käytetään eläinten ylläpitokustannuksiin. Mikäli sitoutuminen koko kesän vuoroihin tai kausimaksu tuottaa haasteita, ei hätää! Asiasta voidaan sopia erikseen – ota yhteys veera.vilen@jalotus.fi
 
Varaa paikkasi verkkokaupastamme:
https://holvi.com/shop/VbmRsW/section/cityfarmarit/
 

Kesäleirit alkavat

Miltä kuulostaisi muutama kesäpäivä metsäretkiä tehden, ruokaa nuotiolla kokkaillen, lampaita rapsutellen, taimia kasvatellen ja lomalla rentoutuen? No niin hyvältä, että olisimmepa me kaikki 6-12-vuotiaita, eikös?

Jalotuksen kesäleirillä lapsi pääsee kokemaan luontoelämyksiä, tutustumaan perinnetaitoihin ja leikkimään porukassa. Ja mikä parasta, lomailemaan ja fiilistelemään kesää vailla kiirettä tai pakkoa mihinkään suuntaan. Teemme päivien aikana metsäretkiä, hoidamme Jalotuksen omia eläimiä ja vietämme aikaa luonnossa, yhdessä leikkien ja oppien. Eläinten seurassa pääsee vauhdikkaan toiminnan lisäksi hiljentymään ja rauhoittumaan.

Kartanon ympäristö luo hienot puitteet monenlaiselle luontotoiminnalle. Leirit on tarkoitettu 6-12 vuotiaille. Leirin vetäjinä toimivat luonto- ja ympäristöohjaaja sekä lastenhoitaja Minja Aho-Miettinen sekä luonto- ja ympäristöneuvontaopiskelija ja sosiaaliohjaaja Veera Vilèn.

Seuraavilla leireillä on vielä tilaa:

13.6. – 15.6.2022
11.7. – 13.7.2022
25.7. – 27.7.2022
1.8. – 3.8.2022

Hinta leirille on 130 euroa (sis. alv 24%). Hintaan sisältyy lounas, mutta suosittelemme ottamaan mukaan välipalan iltapäivää varten. Mikäli perheestä osallistuu enemmän kuin yksi lapsi, sisarusalennus on -15% kaikista saman perheen lapsista yhteensä. Alennuksen saa koodilla sisarusale2022.

Leirille mahtuu 15 osallistujaa. Toimintamme tapahtuu pääsääntöisesti ulkona. Noudatamme leirillä THL:n koronaohjeistuksia. Leiripaikat täytetään ilmoittautumisjärjestyksessä (ml. maksettu leiri). Ilmoitathan ilmoittautumisen yhteydessä, mikäli osallistujalla on allergiaa tai jotain muuta, mikä meidän tulisi ottaa huomioon leiripäivien aikana.

Huomioithan, että mikäli osallistuja tarvitsee tekemiseen osallistuakseen henkilökohtaista aikuisen ohjausta, huoltajan tai muun aikuisen tulee osallistua leirille yhdessä osallistujan kanssa. Aikuisen osallistuminen on maksutonta.

Linkki verkkokauppaan: https://holvi.com/shop/VbmRsW/

Oikeudet muutoksiin pidätetään.

Lisätiedot: veera.vilen@jalotus.fi

Riihi vuokrattavissa

Meillä Jalotuksen käytössä on muutamia Keravan kartanon mailla sijaitsevia vanhoja rakennuksia ja halusimme ottaa ne käyttöön! Siispä päätimme kunnostaa vanhan riihen uuteen uskoon. Nyt vihdoin Riihi on valmis ja valmiina vuokrattavaksi.
 
Eli, sinulta tapahtuma, meiltä tila. Riihessä voit järjestää esimerkiksi syntymäpäiviä, illanistujaisia, joogatunteja ja kokouksia – monista muista tapahtumista puhumattakaan!
 
Tilasta löytyy mm. pöydät ja tuolit, jotka voi tarvittaessa siirtää pois, sekä pieni keittiönurkka. TIlasta löytyy myös sähkö ja sinne saa tuoda omat tarjoilut niin halutessaan. Luonnollisestikaan, tilassa ei ole erillistä lämmitystä tai juoksevaa vettä.
 
Lisätietoja tilasta voit kysyä sähköpostitse: veera.vilen@jalotus.fi
 
Hinnat: yleishyödylliset kulttuuritapahtumat 50 € / vuorokausi ja muut tapahtumat 100 €.
Hinnat sisältävät arvonlisäveron.

Pop up-kahvila kartanolle

Tule tekemään kahvilaunelmasi todeksi!

Jalotus haluaa tukea nuorten kesätyöllistymistä tarjoamalla Keravan kartanon navetan pihan tykötarpeineen nuorten (ja heidän tukijoukkojensa) järjestämien pop up-kahviloiden näyttämöksi kesällä 2022. Tilanne on nimittäin se, että kartanon päärakennukselle ei tule tänä kesänä kahvilaa – mutta koska entuudestaan tiedämme, että kesä ja kartano kuuluvat yhteen, haluamme yhdistää kahvinautinnot ja kesätyöllistämisen osaksi kestävän elämän toimintaamme.

Lue lisää täältä.

Tervetuloa mukaan tapahtumiin ja toimintaan!