MIKSI TUKEA JALOTUKSEN TOIMINTAA?

Jalotus pyrkii muuttamaan suomalaisen yhteiskunnan mielentilaa. Työmme tavoitteena on, että ihmiset osaavat ja haluavat elää ekologisesti, sosiaalisesti, kulttuurisesti ja taloudellisesti kestävää elämää. Voit tukea meitä kannatusmaksun maksamalla tai toimintaa yhteistyökumppanin rahoittaen.

Visionamme on, että toimintamme tuloksena 200 000 suomalaista elää kestävää elämää maapallon kantokyvyn rajoissa vuoteen 2030 mennessä. Tämä luku edustaa 3,5 prosenttia Suomen väestöstä. Tutkimus osoittaa, että yhteiskunnallinen muutos onnistuu, jos siihen osallistuu 3,5 prosenttia väestöstä (Chenoweth & Stephan 2011).

Määrittelemme kestävyyden toteutuvan, kun nämä kolme kestävyyden osaa toteutuvat: 

  • hiilijalanjälki IPCC:n arvioon perustuen 2,5CO2t/hlö vuoteen 2030 mennessä

  • luontojalanjälki: kestävä luontovaikutus (tarkentuu vuonna 2024) +

  • kestävä hyvinvointi: koettu hyvinvointi

Ihmiskunnalla on 10–15 vuotta aikaa muuttaa elintapansa ekologisesti kestäviksi, jotta ilmastomme pysyy elinkelpoisena ja luonnon moninaisuuden köyhtyminen saadaan pysäytettyä (lähde: IPCC:n raportti 2022). Nopean elintapamuutoksen toteuttaminen on mahdollista, mikäli se toteutetaan yhtäaikaisesti kaikilla yhteiskunnan toimintasektoreilla.

Suomella on loistava mahdollisuus olla kestävän elämäntavan esimerkkimaa ja pilotoida kansalaislähtöistä muutosta. Lähetkö kanssamme muutoksen ajuriksi?

TEHDÄÄN SUOMESTA KESTÄVÄN ELÄMÄNTAVAN EDELLÄKÄVIJÄ

JALOTUKSEN RAHOITTAJANA PÄÄSET KESTÄVÄN TULEVAISUUDEN RATKAIJAKSI

Oletko yksityinen tai julkinen rahoittaja, joka tukee apurahoin tai sponsorisopimuksin ilmastonmuutosta torjuvaa toimintaa? Saatat olla juuri oikeanlainen rahoittaja meille.

Jalotusta ovat sen historian saatossa rahoittaneet ja tukeneet muun muassa Sitra, Nesslingin säätiö, STEA ja Keravan kaupunki. Nyt etsimme uusia rahoittajia strategiakaudelle 2024–2030. Näiden rahoittajien kanssa pyrimme kehittämään muun muassa seuraavia ratkaisuja:

  • Elämänjalotus-menetelmän testaus ja skaalaus valtakunnallisesti. Tämän menetelmän avulla kansalaisia koulutetaan tekemään henkilökohtainen kestävän elämäntavan suunnitelma ja toteuttamaan sitä pala palalta. Suunnitelma huomioi kansalaisen hiilipäästöt, luontojalanjäljen sekä sosiaalisen hyvinvoinnin eli tukee ihmistä kohti ekologisesti ja sosiaalisesti kestävää arkea. Tavoitteenamme on levittää tämä työpajoihin ja vertaisryhmiin perustuva menetelmä läpi Suomen ja tuoda se myös verkko-oppimisalustalle.

  • Urban Food -alustan kehittäminen. Tämän kehitystyön tavoitteena on auttaa ihmisiä kasvattamaan ruokaa digitaalisen alustan avulla. Hajautetun ruuantuotannon alusta tarjoaa käyttäjille mahdollisuuden mikroyrittäjyyteen, resurssien skaalaamiseen ja tuotannon hallintaan sekä suunnitteluun. Se toimii myös markkinapaikkana kuluttajien ja tuottajien välillä. Visiomme on, että vuonna 2030 ammattimaiset ​​kaupunkiviljelijät tuottavat 30 % enemmän tuoretta ravitsevaa ruokaa paikallisesti Urban Food -alustan kautta. Se mahdollistaa kaupunkiviljelyn kestävyyden ja tekee siitä kiinteän osan tulevaisuuden kestävämpää ruokajärjestelmää.

  • Jalopellon eli uudenlaisen kumppanuusviljelmän kehittäminen. Yhteisöviljelmän oppeja skaalataan laajempaan mittakaavaan aloittamalla kumppanuusviljely Jalotus ry:n Keravan kaupungilta vuokraamalla noin neljän hehtaarin pellolla eli Jalopellolla. Kumppanuusviljely moninkertaistaa yhteisöviljelmällä toteutettujen kestävien ekologisten ja sosiaalisten ratkaisujen vaikutukset. Käynnistämme vuoden 2024 aikana uudenlaisen ruuantuotantomallin, jossa Jalotuksen palkkaama luomupuutarhuri kasvattaa vihanneksia Kivisillan asuinalueella Keravan kartanon pelloilla kaikille Jalopellon jäsenille. 

Haluatko kuulla lisää? Ota yhteyttä Jalotuksen perustaja Anna Evilään: anna.evila@jalotus.fi

NÄILLE KOKEILUILLE ETSIMME RAHOITTAJIA NYT

Helpoin tapa tukea Jalotuksen työn onnistumista on maksaa yhdistyksen kannatusjäsenmaksu. Kannatusjäsenmaksuilla varmistamme, että visiomme toteutuu. Valitse sinulle sopivan suuruinen maksu.
Voit pyytää maksun myös laskulla: anna.evila@jalotus.fi Kiitos!

LUE VAIKUTTAVUUSTARINAMME